By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 26-May-2009 00:20 Email | Share | Bookmark
Kelahiran Nur Elyssa Suffia (14th March 2009)

Salam..

Baru berkesempatan nak load gambar2 c puteri kecil ni.
Maaf la atas kelewatan & buat kwn2 sumer ternanti2..
Bkn apa.. lps pantang hr tu, x sempat nak wat pape,
internet setting kat pc ni wat hal plak..
tu yg tergendala dkt sbln la jgk..

X pe.. skrg sume dah ok.. leh sambung blk aktiviti kat FP ni...

Hmm.. x de apa nak cerita sgt.. just nak upload gambar2 Elyssa ms dlm pantang hr tu..


Ni gambar bbrp hr pertama slps kelahiran..
Dkt spital & time mandi ms br smpi umah..
Masa ni, muka baby tgh sembab lg.. br kuor dr perut.. huhuhu












Cerita Ringkas...




Nama : Nur Elyssa Suffia
DOB : 14/3/2009
Time : 8.12 a.m
Berat : 2.87 kg
T/L : Hospital Selayang
Bersalin : Normal


Kan sblm ni ada bgtau psl serah diri kat spital pd 14/3 kalo lps dr due date (9/3) tu x bsalin2 jgk.
Rupanye pagi hr ptt serah diri tu.. mmg sakit nak bersalin tu dtg.. Kire lega la jgk sbb x kene induce
ke apa kalo dkt spital nanti..

Sakit ms tu mula dlm pkl 3 pg. Makin lama.. makin kerap & kuat. So, dlm pkl 4 lbh pg tu.. dah siap2 mandi sume & bwk brg2 akhir yg perlu. Brg keperluan ke hospital mmg dah ada dlm kete. Kmdn dlm pkl 5.30 pg tu.. bertolak dr KL ke Selayang, hantar anak2 kat umah mak dl. Then trus direct g spital. Ada la dlm 5 mnt dah smpi.. sbb spital dkt je ngan umah mak. Smpi spital lbh krg pkl 7 pg.. Dan selamat bersalin pkl 8.12 pg. Cpt kan.. Tp sakit dia mmg cpt sgt. Smpi spital dah bukak 3cm, lps wat CTG dlm stgh jam.. dah 6cm. Lps dr 6cm tu.. mmg x dan nak tunggu 9cm ke apa.. trus rs nak bsalin. Mmg kelam kabut sket la masa tu. Nurse tolak masuk LR, naik katil trus push.. kui3x..

Itu la serba ringkas.. Nak citer detail, x larat pulok..


***********************************************************************************************************************

Ni plak gambar2 ms dlm pantang.. dr hr pertama hingga umo sebulan



























































Wow... amik korang... sibuk tanye gambo..
nah.. melambak.. Lps ni kalo entry muka budak tecit ni lg..
jgn komplen haaaaaaaaaaa.....
kah3x.. abis, dah x de gambo lain..
korang layan aje la...

Pape pun..thanks sudi lyn entry den ni. Dan masih sudi jenguk2 ke sini..





Quote:
** THANK YOU VERY MUCH sgt2.. pd sumer yg mendoakan & mengucapkan tahniah pd den ni... Ni dia.. amik mungerrr tuk korang.......


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net