By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 7-Oct-2008 16:56 Email | Share | Bookmark
" Persiapan Raya"

Salam..

Selamat Hari Raya semua !!

Apa citer raya thn ni? heheh..
Aku x do idea nak bebel2 la.. sbb gambo yg nak d tempek kali ni agak2 basi gak.. sbb nye gambo persiapan raya. Rasanye nak buh gambo ni dl, br best buh gambo ms raya lps ni. Yelah.. penat2 snap.. tp x masuk sini.. pe kes.. heheh..

Nak update ms sblm raya hr tu.. x berkesempatan.. so, blh la kire nye ye.. aku tempek skang.. Nanti ada ms free.. br aku tempek gambo time raya.. Jgn Marah nooooo..

Bkn la gambo apa sgt pun.. just gambo kuih2 raya yg aku wat.. & persiapan bj2 utk raya je..

Jom tgk..















Quote:
Ni le rupa kuih raya yg aku wat. 1st time cuba wat sendiri.. blh le.. lepas tuk sendiri2.. hahaha..
Selama ni tunjuk2 je.. Kali ni kuih tunjuk ada 1 jenis je.. tp aku x le snap gambo nye.. Aku cume 'tunjuk' kuih sampret. Sbb sampret tu mmg le sodap gilerssss.. hahah.. mana tau wat sendiri.. oder je le. Jgn komen byk2 sgt erk.. kang terbantut nak wat lg thn dpn.. hahah..





Quote:
Ni plak "assistant" aku yg paling setia. Tgk aje lah gaya dia tu.. bersungguh2..hahaha.. Mana aku x kata SETIA, dia sanggup tunggu aku buat kuih.. kdg2 smpi kul 2 pagi. Bile ada hari aku x buat kuih, dia akan ckp.. "ibu, nak wat kuih.." heheh.. nak nyibuk le tu. Pastu lak.. dia nampak kuih aku tu bentuk bintang, abis bile g jln2, nampak bentuk2 serupa dia kata "kuih ibu" hehehehe. Dan sll la mixer aku jd mangsa bhn ujikaji dia.. siap bwk ke dpn, psg sendiri.. mmg betul step2 dia psg tu.. tinggal lg.. x psg plug tu je.. kalo x, mau idup.. Kalo d tanye @ tegur, dia akan ckp mcm ni plak "Yie nak wat kek arrr..." kah3x...





Quote:
Ni plak.. langsir yg aku cuba jahit sendiri jgk. (sume bantai sendiri je ni.. heheh) Aku x de le penah join mana2 kelas jahit.. Ni pki hentam aje.. tgk cth.. ikut2 gitu.. So, x le sekemas mana.. Stkt jahit tegak2 tu.. lps la.. tu pun x cun sgt.. Tp kalo nak yg beropol2, mmg aku x reti.. kene tempah le gamaknye tu.. heheh..





Quote:
Yg ni plak.. bj tema kitorang thn ni.. ala2 shocking pink gitu.. ke fushia erk? hahah.. Nasib dorang nak pki kaler ni.. huuh.. maklumlah.. terang giler ni.. Gambo ni koleksi tuk 1 family.. Yg tepi tu.. hok Aloy & Yiyie nye. Labuci kat dada tu.. jahit sendiri je.. Cume bj je tempah..





Quote:
Yg ni plak.. bj raya aku.. x le byk mana.. ckp le ni 2 psg. Bj kurung & kurung pahang. Bj kurung byk2 bkn aku pki pun.. sbb aku x keje.. bj keje pun dah byk bg org.. heheh.. Kasut lak.. x de le kasut tinggi.. sbb skang aku dah x sesuai pki gitu.. so, sambor sandal je le.. Lgpun selesa.. baik tika jd mak buyung atau x.. sandal gak yg best. Kasut bertumit2 ni.. beli pun.. sudahnye x pki.. ceh..








Quote:
Yg ni plak.. koleksi bj anak2 aku. Atas hok Aloy punye.. & bwh, Yiyie nye. Jd le.. sorang dlm 3-4 psg.. bkn sll borong bj.. Bj dorang yg byk dr ibu abah nye.. hehehe..


********************************************************************************************************************


Ni plak.. koleksi kad2 raya dr member2 FP yg x sempat tepek hr tu.. THANKS pd u all yea..

Dr bro fakirminds :



Dr Alis Dania :



Dr Kak Kamalina :



Dr Kak Baayah :



Dr Ejard Kethot :





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net