By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 11-Jul-2008 14:15 Email | Share | Bookmark
Water World @ A Famosa [Part 4]

 
Ehem.. ehem... kali ni smpi ke destinasi yg seterusnya...
Kemana lg kalo bukan ke WATER WORLD !! yiieeehhhhhooooooo....

Kuor je dr Safari, kami terjah water World plak.. ms tu dah kul 2 lbh kot..
mandi2 smpi la kul 5 br abis.. yg group pertama, dah dr pagi dok berendam..
kami br join.. heheh...

Mmg bsr giler tmpt ni... penat kalo nak round sumer.. tu ada yg x jejak tu..
nak pusing pki pelampung sekitar situ je.. dkt 1/2 jam.. penat la.. blm lg
naik gelongsor & lain2 tu... mmg ADVENTURE giler lah!!

Nak tau mcm mana giler nye? Bayangkan la.. esoknye sume org x leh bgn..
1 badan sakit2 ooOoo.. mcm kene pukul.. seminggu br ilang!!
ITULAH PENANGAN MANDI KAT WATER WORLD ni..

So, sapa2 yg kepingin nak gi tu.. leh la gi nanti yea..
sblm tu..... lyn dulu gambo aku.. ngeh3x...

Sebelum tu, kalo ada yg nak layan video terjun gelongsor ni, leh layan...





SORRY la.. ter-melintang la pulak.. Sbb nye, nak masukkan sume area la konon.. x tau plak x leh
nak tegakkan.. (x tau nak wat camne)




Ni le pintu masuk Water World.. clown2 tu... hehe.. wat lyn bebudak le..



Posing dulu ms br sampai tu.. camerawoman.. tukang snap je.. gambo x do..



Haaa.. yg ni la 1st aku terjah dulu.. utk lps 1 pusingan kat 'parit' ni je.. kat stgh jam (rs2 nye kot...)
mmg penat giler.. luas & jauh nak mampuih... Nak patah blk x leh.. nak x nak,
terus kan aje..



Yg ni kat bhgn ombak tu.. (mcm kat sunway gitu) tiap brp minit ntah.. ada skali ombak mai..

Gambo ni ada yg guna HP je.. (sbb bateri camera dah kong!!) tu yg gambo mcm apa je..
Tgk Yie tu... dia ni br intro.. bile dah berendam.. x mo blk dah..
aku tgk.. dah 'lemas' brp kali dah... tp selamba dia je.. kami yg dah tertelan air byk kali
pun smpi pedih2 tekak.. hahaha...



NI abahnye posing sat.. heheh.. ghambo halus tu.. kami le tu.. dok gayut kat tali tu..
tunggu ombak mai (mcm ala2 sunway gitu kan..). Tiap brp minit ntah.. ada ombak mai...
Kalo ombak mai.. mmg tenggelam la kalo x pegang tali tu kuat2...



Lps dah berendam.. mkn la plak.. pastu sambung lagi.. hehehe..



Milik siapakah wajah2 ini.. hehehe...



Yg ni.. nama nye x tau.. tp naik ramai2 dlm 1 boya tu... MMG GILER BABUN lah!!
Dia punye thrill lbh krg naik roller coaster jugak.. cume yg ni kalo x pegang betul2..
mmg tercampak keluar la oi... melambung2 mcm nak terkeluar dr gelongsor tu..
Kalo bab jerit.. x yah ckp la.. nak terkeluar tekak dah.. ahhaha..
Tp seronok giler wa ckp lu beb !! X puas rs nye wlpn bende ni giler2 nye teruk!!

Tp aku naik 1 round je.. x puas la.. bkn pe.. nak menapak daki tangga tu yg x thn..
mcm batu caves plak..



Yg ni pun aku balun jgk... mmg mula2 nak cuba sumer.. sbb aku mmg suka bende giler ni.. hehe..
tp kan.. bile dah smpi atas skali tu... mcm nak patah balik je.. GAYAAAATTT siutt !!
Punye la tinggi.. tp nak patah balik, rs mcm malas la nak turun plak.. dah la tinggi.. penat panjat tangga tu.. nak x nak. turun gak la.. tu pun dah kat tgh2 gelongsor tu.. rasa kalo ada tangga leh turun, nak short cut je.. hahah...

Kalo duduk, mmg ngeri la.. sbb nampak bwh sume tu... nak x nak.. baring je la.. bdn mmg sakit le.. terhempas2 atas papan gelongsor tu...

Gambo hok no 1 tu.. nampak x ada 21 org kecik kat atas tu.. aku le tu.. ahahah... sayuuuuuppp!!



Yg kat sini pulak.. gambo ms terjun dr gelongsor tu, x de la pulak.. video je ada.. Yg ada..
bile dah tamat aksi giler tu.. ahahah... Tp yg ni plg teruk la lemas nye.. yelah.. elok je abis gelongsor tu.. termasuk dlm air. dah la air tu DALAM giler.. kire nye.. bbrp mnt sblm timbul tu..
dah tertelan air smpi ke idung.. mcm nak lemas la.. adeh.. perit tekak ooo...

Ok lah.. tu je gambo yg ada kat Water World tu... tgk gambo mmg mcm x puas je.. baik u all gi sendiri, br tau best x best nye.. hahaha.. Kalo d igt2 blk.. leh pecah perut ketawa!!

Thanks la u all sudi lyn lg gambo basi aku ni...

Ketemu lg d entry "Cowboy Town" plak yea...



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net