By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 27-Jun-2008 16:34 Email | Share | Bookmark
A Famosa [Part 2] -> Animal World Safari

 


Haallllooooooo......

Jgn la marah noooo den lambat hapdet.. cume ada hal yg perlu d settle kan.. Penat akak tau... hahahaa...

Ok, ni entry sambungan kat A Famosa.. Kali ni kami serbu 3 tmpt skaligus.. Kalo rombongan 2 kete memula tu dah round Safari awal2 hr tiba tu... Kami ni esoknye.. yakni hr Ahad tu le.. Aku balun smpi 3 trus.. Safari, Water World & Cowboy Town.. mmg penat woi... Konvoi yg 2 kete tu penat.. aku apatah lg.. mau patah riuk seluruh bdn... wakakakaaa...

Entry ni.. kat Animal World Safari !! Sbnr nye.. group family aku ni x mo g Safari ni.. Sbb konon igt mcm zoo je.. tp lps kami duk dgr citer rombongan hok 2 keta lg tu... TERUJA gak nih... Tp pape pun.. kene tunggu bos besor (asben den le..) bg green light dl.. Ms pagi Ahad tu.. cadang nak serang Water World.. tp smpi sana.. asben aku ajak masuk Safari lak.. yuhhhuuuuuu... Agaknye dia pun dah syok sama kot.. tgk gambo2 koleksi hok yg dah pegi dl tu.. Sbb mmg lain le.. seronok.. So, kami amik pakej combo.. Safari & Water World dlm $60 ke $70 ntah.. utk sorang.. x igt.. kire kalo pakej ni.. SAVE le $10 sorang tiket dia tu.. Depa yg dah gi Safari tu.. masuk Water World dl.. aku & family.. serang Safari... uhuhuh.. kami 4 branak je le.. tp enjoy abis..!!

Sbb cadangnye nak g water world, aku anak branak pki je la bj cikai.. sbb igt nak trus mandi.. tp g Safari lak.. Tu le psl bj kami ala kadar je.. wakakaka.. tgk anak2 aku tu.. dgn suor pendek lg.. maklum la.. nak trus terjun air konon.. skali kona ke lain.. heheh...

Dah byk sgt intro bebel2 ni.. meh lyn gambo2 aku laks..



Animal World Safari @ Famosa...



Ni ms tgh tunggu bos beli tiket.. lepak kat kusi tu.. ada la baduk 2-3 org ni mai..
pe lg.. jd bhn posing le.. kui3x...



Ni ms br masuk Safari tu.. Ada gambo rimau ni.. sbnr nye x leh snap.. kalo nak snap, kene pki kamera dorang & kene byr le kalo nak gambo tu.. 1 kpg $15 tuuuuuu... (tp group lg 1 tu.. ada yg kene $21 plak.. x phm den..) Tp aku curi2 snap gak rimau ni.. sian dia...



Ni plak.. koleksi gambo2 yg kami beli kat sana.. Kualiti kureennnngggg... sbb ni gambo scan je.. Mmg dorang nye print gambo x cun!! Maklumlah.. dr pintu masuk je, dah kene thn suh bergambo.. nak x nak.. gambo je.. (taktik le tu.. nak blk nanti bile dah tgk gambo kite ada, sure nak beli kan...) sbb x leh snap pki kamera sendiri.. depa le amik.. so, kene le beli.. tuk kenang2an... Pandai depa cr mkn nooo... dah la tiket mahal!! Abis beratus gak la tuk beli gambo2 bersama binatang dorang ni. Yg burung tu.. ntah bile ms le depa ni dok berposing.. aku x pasan pun.. nak blk, aik.. depa ada gambo ngan burung??? Aku x de.. cet!! Mesti ms tu aku sibuk jd camerawoman snap sana sini.. RUGI BESAR !!!



Ni plak.. burung2 kat dpn tu.. ada yg x leh snap.. tp aku selamba je curi amik gambo.. wakakakaa... nasib le.. takan nak tayang je burung tu.. Bior le aku snap tuk koleksi..



Ni plak.. "Elephant Show" !! Nasib kami baik le.. elok2 masuk je.. gajah ni br nak mula pertunjukan.. seronok.. byk aksi gak.. pandaaaaaaaaiiiiiiiiii gajah2 ni.. ada naik beskal tu ha.. angkat amoi pki belalai pun ado...



Ni pun sama.. Leh main bola lg.. Yg plg x thn tu.. gajah2 ni leh joget lagu "Asarehe" cet!! MMg kelako giler bile igt2.. Tgk blk video tu.. nak pecah perut gelak.. Mmg kelakau bile dia gaya2kan ikut lagu tu.. lagu tu kan rancak.. dia pun rancak sama.. berputau2 kepala dok pusing gelong tu.. adeh.... Tp mmg salute le.. terel depa ajor... Byk gak gajah tu.. ada la dlm 10-12 ekor sumer..
Tu.. aksi gajah urut org... mmg pandai..



Lps tgk elephant show.. kami naik truck ni plak.. ni br la betul SAFARI !! hehehe.. Kebetulan hr Ahad, ramai gak la.. kene beratur...



Ni gambo ms dlm truck tu...



Ms ni.. gambo2 sume mmg amik dr dlm truck je.. dah nama Safari kan.. masuk dlm truck berpagar la.. dah tu, dia x stop betul2.. bergoyang2 nak snap gambo tu... jln ms mula2 tu.. mmg adventure le.. terhuyung hayang dlm tu.. mcm naik pacuan 4 roda lalu jln berliku.. chewahh!! Org peknen x leh naik truck ni tau..



Ni le antara koleksi binatang2 yg dpt aku snap...



Ni pun..



Tgk beruang tu.. ms truck kitorang berhenti, dia mai kat truck kami.. adeh.. seram gak.. tp mcm jinak le.. uhuhuh.. sian dia..



Ni pun koleksi binatang...



Ni plak.. bersama rabbits.. Time ni la paling Yiyie suka bebenor.. dia igt kucing agaknye.. dah la comel... abis d kejor nye serata tmpt tu.. smpi terjatuh2 sbb dah kemaruk.. Yg dasat tu.. dia leh sepak & pijak plak.. sian arnab tu.. X baik tul Yiyie ni.. Tp best, leh kasi mkn kat arnab2 tu.. jinak sumer.. elok je dtg ngendeng... 1 peket carrot tuk kasi mkn tu.. $2/- X de yg percuma ye kwn2...



Ni plak.. kami tgk "Multi-Animal Show".. tp kami lewat smpi... dpt tgk aksi beruk je..



Ni le beruk2 yg 'pandai' sgt tu... hehehe



Nak gak posing tu...... takan gambo binatang je kan... pelancong pun nak bergaya.. ekekeke...
Tgk Yiyie tu... teruja tul dia ngan arnab tu.. abis d kejor nye... siap jerit2 lg.. Yg x thn tu.. x mo kuor dr situ lak tuuuuuuuuuu... adoiiiiiiiiiiiii...



Ni gambo2 hok group yg g awal tu.. hehehe.. Naik gajah lg tu... Kat sini.. nak naik binatang2 ni.. sume kene byr.. Pastu nak bg mkn pun kene beli.. cet!! Mcm gajah ni.. kene beli le tebu tu.. brp hengget ntah..



Ni plak.. rombongan pertama tu.. kat apa ke nama tu.. lupa lak.. Cowboy Show ke mende ntah.. Kat sini aku x dpt masuk.. sbb dia bukak lewat.. 2.30 ptg kot.. aku ms tu dlm kul 1 lbh.. abis dah nak kejor ms ke Water World.. Aloy dah bising2.. x dpt la masuk sini... tgk gambo depa je la..



So.. ni le gambo2 ku kat Safari ni... tp tuk edisi Safari lum abis lg tau..... sbb kat sana ada Monkey Island !! dia dlm safari gak.. sbb entry ni dah byk sgt gambo + aku x larat dah nak edit.. kite bg 2 loorrrrr...

Mmg best g Safari ni.. berbaloi jgk la.. mmg besar & byk kaw & pertunjukan leh tgk.. bkn Safari semata2.. dia da mcm zoo le gak kat luor tu.. pastu leh naik binatang sumer.. ada monkey island.. leh naik ala2 'sampan/bot' (x tau nak sebut) heheh... Ni kire promosi ke? haha... Tauke A Famosa, lenkali leh dpt disc x? Wakakaka...

Thanks sbb lyn entry aku kali ni.. Nantikan entry Monkey Island nanti ye..!!




View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net