By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 19-Jun-2008 06:03 Email | Share | Bookmark
Cuti2 Mesia @ A Famosa Resort [Part 1]

 


Salam.. hey..hey..hey.... bertemu kembali..

Waahhhhh.... dr PD ke Genting. Now dr Genting ke A Famosa, Melaka..!! Jeng..jeng..jeng!!
Sbnr nye waktu kami (aku & family le) d ajak ke Famosa ni.., kami x mo pegi.. sbb igt dia serupa je ngan tmpt2 lain.. ye lah.. kat Melaka.. Melaka sll pegi.. pastu igt dlm dia mcm Zoo je la konon... Puas kene pujuk.. pegi la jugak.

Wadduuuhhhhhhh.... x sangka noo... bkn je best.. tp SERONOK GILERRRR woi..!! Nak tau nape aku kata seronok?? Ikuti aje lah entry2 aku kat A Famosa ni dr awal hingga akhir.. pd pencinta keseronokan yg berlipat ganda, di sini lah antara tempat2nye.. yg harus dikunjungi!!

Ni aku pegi bln Mei hr tu kot kalo x silap.. sblm cuti sek lg.. Kami g hari Sabtu & balik KL hr Isnin. 3 hr 2 mlm la kirenye ni. Sbb somi aku tu konon x de mood sgt nak pegi.. so, aku bertolak lewat le sket.. Lg 2 biji kete dah chow awal2 pagi lg.. dlm kul 7.30. Aku gerak dlm kul 12 lbh kalo x silap.. Nak jd cerita.. 2 biji kereta tu tersadai dlm traffic jam yg maha dahsyat.. huhu.. kat highway. Lps je dr hentian Nilai.. rasa2nye le.. Rupanye elok je sblm depa smpi situ, ada treller bwk muatan besi2 tergolek melintang d tgh2 jln.. Pe lg.. jem giler le.. dgr citer, smpi mcm pesta kat situ.. org leh baring atas jln kalo nak.. kete sume sangkut. Ye le.. dah melintang tgh2 jln.. yg blkg sume sangkut le.. Ms tu kete polis sume br sampai, kire br eksiden la tu... Tu yg depa keluar la.. mkn la.. mcm pesta la aku kata... (dorang yg citer) hehe... dkt sejam lbh le sangkut tu.. pastu br le gerak pelan2. Depa smpi sana tgh hari.. trus depa serang Safari dl.. Kami yg kat umah ni, igt lega la.. x sangkut dlm jem tu.. rupanye smpi time kami gerak tgh hr tu.. x abis2 lg jem nye.. berjela2.. Dkt 1 jam jgk sangkut, tp still jln la.. slow2... Bile aku smpi kat tmpt treller tu terbalik, treller dah x de, kene angkut dah kot.. tinggal besi2 je depa tgh angkut... Tp mmg jln tu jem pjgggggggggggggg...... Aku x dpt le amik gambo eksiden tu... mana sempat.. huhu..

Nak tau camne jem dia?? Kite gambo2 tu.. sekaligus tgk gambo kat apartment yg kami stay tu.. serta kaw sekitar.. .. JOM !!




Ni le gambo yg aku snap ms jln kat highway tu tgh jem giler... dr pagi smpi dah ptg.. x surut2.. Sorry la, kualiti gambo x memuaskan.. pki kamera HP jerk...



Ni le a Famosa tu.. dr pintu gerbang, jln masuk tu.. & bgnn apartment kitorang.. dkt area bgnn kami tu.. ada 4 tower..



Kami duk Tower 3. Ni le pintu apartment kami.. yg dahsyat tu... ms kami dtg.. ada la 7 biji kete kat situ.. kami je, dah 3 kete konvoi. Bayangkan le.. punye la byk umah tu... 7 kete je stay??? sadisss... Yg lg kelako tu... ms hr Isnin nak blk tu.. kami 3 kete je tinggai.. Org lain dah blah.. huhu.. maklum le.. hr kerja kan... Seram gak woi... dah la carpark dia menyeramkan.. mcm stor!! Kami park kat bwh je.. selamat deh!!



Ni le ruang tamu dia... luas jgk la.. Aku suka design dia.. seronok la..!! mcm berbelok2 dlm tu.. nak ke bilik tu... mcm nak tersesat pun ada..



Ni plak.. dapur dia... boleh la.. x leh ramai2 masuk serentak... kang tersekat.. wakakaaka..
tuuuuu... ada bibik basuh pinggan...



Ni plak bilik tido.. bilik utama & lg 2 bilik lain.. Master bedroom tu... mmg besar giler babas..!



Ni pemandangan dr tingkap bilik aku... cantik gak..



Ni pun sama.. pemandangan dr tingkap bilik aku.. nampak highway oii.. situ le kite sll lalu ulang alik blk kampung... ekekekekeeeeeee...



Ni pulak.. pemandangan dr balkoni.. cun gak.. Yg x thn tu... ehehe... phm2 je le.. korang pun nampak kan.. gelongsor yg tinggi nak mampuih tu... jeng3x..!! Sume x sabor nak terkam!! Terkam ke x, kite saksikan d entry akan dtg... muahahahaaa... Gambo ni len mcm sket.. aku pun x tau.. aku amik guna setting 'landskap', kuor mcm ni.. ni pun zoom abis ni... sbb jauh bebenor...



Gambo last.. mesti le ada entry posing sket.. kalo x, x nampak pun org nye... hahaha..

Hah... amacam? ok x? Pd u all yg nak pergi A Famosa bebila nanti.. leh la merujuk pd FP aku ni... Bak kata Zai kulim.. Bkn nye entry kosong, berguna jgk pd teman2 lain... sbb leh tgk gambo suasana sesuatu tmpt tu sblm kite berkunjung ke sana.. Kalo org x sudi lyn FP aku... BIOR LE AKU LYN SENSORANG... Muahahahaa... Nanti jgn le indah kabor dr rupa je.. kalo kite tgk web tmpt2 mcm ni.. tunjuk cun2, bile dtg, hampeh.. Ni br entry apartment.. kalo korang tgk entry seterusnye.. mau x sabor nak gi nanti.. heheheeh...

Hope u all enjoy..... thanks lyn FP aku...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net