By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 1-Apr-2008 04:47 Email | Share | Bookmark
Agar2 Koktel & Choc Moist Muffin

 
Holla.. Holla...
Apa menu kita kali ni..... mari kite tgkkkkkkkk.....




Yg pertama, agar2 koktel. Resipi ni mmg aku dah biasa wat. Cuma sll tu, aku wat dlm loyang biasa
& x de le kaler2. Tp kali ni, aku try wat dlm bekas bentuk ikan ni.. Nak kene imagine gak aku ni,
canne nak ejas ikan tu bior kalerpul.. Ok gak la wlpn x se-cun mana. heheh.. Pape pun, sila la
jamu mata yea.. Pd yg nak cuba tu.. cuba lah, senang je ni..









Yg kedua ni plak, aku dpt resipi dr Pn Wilda. Hehehe.. Dia ni rajin berkhidmat utk 'tuanku' ahahha..
Aku tgk mcm senang je resipinye, & bhn2 pun ada kat umah, pe lg. Try la.. Aku masukkan dlm cup
kuih apam tu.. heheh.. jd la kan. Lgpun guna pengukus, bkn oven, kalo oven, cair le cup tu..
Tp aku kene recycle la sbb pengukus aku kecik je, skali kukus, dpt dlm 5-6 cups. Aku wat dlm 2
pengukus, cpt sket.. Aku pun bknnye ada pengukus, tp guna bekas kukus yg dpt waktu beli rice
cooker tu, hehe.. aku jerang air dlm piuk besar, then letak bende tu, elok2 je sangkut, so leh le kukus.
Kene guna otak sket le.. kalo nak beli sume.. aiyo.. bkn nye aku sll wat pun. 1 adunan aku ni, dpt la 30
biji guna cup apam tu.. Maka jadilah.. Tak sangka mmg SEEEEEDDDDDDAAAAPPPPPPPP
giler tau. Lembut lg.. X sia2 mencuba resepi makcik bibu ni. Pd korang, cubalah, pasti nak lg!! THANKS BIBU!!

Anak aku yg kecik ni, ms aku wat tu.. x mo mkn, cium2 je.. so aku pun kasi la org sikit. Esoknye.. dia
mula nak mkn plak.. pdhal ms tu tinggal seketul je.. sian dia. Mintak2 lg.. Tp da abis lerr.... X pe, mlm td
dah beli koko powder, nanti ade free, kite wat lg yea........ yiieehhhoooo!!







Bibu, bc ni mesej ni.. =>




Celoteh sana, celoteh sini :-

Quote:
Mummy Irdina&Arissa => Copy ler.. x marah pun.. kalo nak kedekut, wat pe tempek sini kan.. sure la tuk kongsi bersama.. heheh
Z => Hheheh.. idak le pulak.. tgk angin gak..
Azue => Masak kat umah.. waktu bebas.. heheh.. A'ah.. x keje ler.. Jd MEM jerk! Try ler..
Zai Kulim => Hang blm jemput, den dah tinjau dah.. heheeh.. Amboi mak ai.. mahalnye.. gilos tul.. Idak le den mampu, baik den guno duit tu tuk bende lain.. ehheh.. Lgpun den ni suko2 je amik gambo. 8.3 pixel pun dah memadai tuk ms ni.. uhhuh.. Zai nak tanye cr nye, kene bg pengeras dl.. heheh..
Wilda => Betoi.. senang, sedap & mabeles serta berbaloi!! Kooooooo.. smpi ati kata katak, x baik tau.. idak le aku nak buh bentuk katak.. haku pun geli oii.. hahaha
Kamalina => Tenkiu.. Sy pun takut mkn.. ahhaah.. ada 2 loyang.. yg ikan2, sy kasi jiran, sy mkn yg biasa je.. Akak, muffin tu biasa jer tau.. akak lg terel masak!! Akak ada wat entry pankek kan dl? Sy ada copy resepi tu, tp x igt dr sapa nye FP, rs2nye akak kot.. Nanti nak try wat lak.
FarEast => Pulok.... masuk dlm bekas bentuk ikan la bro!! Kalo masuk bekas bentuk kapal, jd la kapal.. heheh..
Azue => aiyoyoyo.. Selama ni mmg x penah guna p/bucket ke? Tu la byk mkn KFC la ni.. ehheh.. Nanti kite singgah ajor..
Mira Johar => Hehehe.. sy silap gak tu.. patut yg ijau tu, jdkan kuning/oren.. sbb mana ada ikan emas ijau.. heheh.. tp sy bow kaler yg ada kat umah ni je.. tu le hasilnye..
Aida => Sesekali.. kalo hr biasa tu, lauk biasa je la..
MamaFami => Thanks!
Fakirminds => Hehhehe..kalo dorang mkn, sy cpt2 panggil bro, suh snap gambonye.. heheh.. sbb dia leka mkn kan.. sure x lari nye!
Ejard => Ko try la.. br tau sedap ke x.. Muahahhaa.. Gambar dr katogori mana mu nak? hahah.. x leh ke copy dr sini je.. mu pilih la..
Ida Isk => Idupp.. den amik dr akuarium tuuu... nanti sy email k..
Rinnchan => Agaknye kilang tu x de kluarkan versi lain kot.. ahahah..
Lyndz => Tgk angin gak Lyndz, ada bhn, angin ok.. jln je..
Jeff => Hheheh.. wife bro lg terel masak tau.. tp sy wat ni x manis sgt.. sy kurangkan gula (x ikut sukatan sgt)
Zilzal => Tenkiu..
Baayah => Nanti akak wat la sebijik, pastu awetkan.. heheheh.. Akak try la wat muffin tu, sure Kimi sukat giler.. sedap tuuu..
Ejard => Gilo tul ko ni.. ahahaha
Niza => Thanks ! X sabau tunggu hasil hang tu..
Anis => Sofia tu, sure suke aje.. sbb tu comel sokmo!! heheh.. tlg wat muffin lg dia erk..
Aimah => X yah mausk kak... PINTU mmg terbukak aje.. nak jemput /mkn/ pun boleeeeyyy..
Mamasya => Akak lg HANDAL bab masak2 ni.. sy x leh celen pun.. ehheh.. dah bgtau kat FP akak kan..
Ejard => Den memain je le.. jgn amik ati laks.. Den suka bangat tu.. Versi angel tu, ala2 gambo abg ejard yg ada kepak kat blkg tu.. hahahah..
Tie => Heheh.. Dah bgtau kat FP Tie dah..
Rosnita => Ha, ni lg sorang.. ko awetkan yea.. mcm mumia tu.. pastu tampal kat keliling umah.. hahah..
Sy h/wife le.. dah 3 thn lbh pencen. Penah le bekerja & guna pc.. tau la lyn nye.. Lgpun den suka xplor tenet ni.. menarik kalo bab2 ni.. kih3x.. Jwpn soklan mu, udah ku jwb d FP.
Kak Leen => Salam.. Tu le lately, payah nak jenguk FP akak, nasib dah ada ganti.. hehehe..
Ila => Tu versi rajin.. kalo versi malas, dlm loyang biasa je.. sesekali leh la wat mcm tu... heheh. X leh nak masuk senarai la ila, sbb den ni katogori "M" kah3x... Umah? nape?
Qamar_81 => CILOK la.. x de sapa marah..
Qutreen => alah.. akak lg PRO.. x leh le sy nak lwn.. hahahah..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net