By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 4-Feb-2008 04:18 Email | Share | Bookmark
Cuti2 Mesia @ Cameron [Part 3]

Strawberry Farm..
Time Tunnel..
Pintu masuk Time Tunnel, dia mcm ala2 muzium gak kot..
Kolam air pancut ms turun nak ke kebun S'berry..
Tgk tuuu...
Luas ladangnye.. gambo ni br sket je..
Juntaian buah2nye..
Terliur tgk kan..
Cacat ke Soberi ni..? Mcm tgn katun jer..
Meh petik buah ni..
Ni la rupa pokok strawberry..
Nka petik ni...
D sebalik pohon strawberry..
Sini pun leh posing..
Anak cowboy..
Bunga2... jual.. jual..
Ginseng..
Limau..limau..



Kok Lim Strawberry Farm

Tengok tu... best kan..

Buah strawberry...

Meh petik meh... best tau..

Ni la rupa pokok strawberry..

Petik strawberry...............Cacat ke strawberry ni..? Mcm tgn katun je... heheh

Ginseng

Limau...limau...



Stlh berhempas pulas lg pd kali ni, br dpt upload gambo kasi kuor.. tu pun kene slow2 & satu2.. kasi geram je...

Hmm.. koleksi kali ni, kami pergi ke Kok Lim Strawberry Farm.. Kat sini mmg seronok, sbb dpt petik sendiri. Dorang ni, siap dah aim dr KL, smpi atas nak jgk merasa petik strawberry.. & itulah yg terjadi.. X kisah la byk mana, janji dpt petik buah tu.. kire puas hati la.. Wlpn ladang nye x kemas sgt (berbukit2, jd jln x rata), tp seronok sbb buahnye 'meriah'.. byk & siap tuk d petik.. Siap ada pekerja bangla tu yg tunjuk area mana nak petik.. tp br 2-3 baris, dah sekilo lbh kami petik.. ikut hati leh gak petik seguni... hehehe... Sekilo $30/-.. ok la tu.. Leh bwk blk KL fresh!!



Kat situ gak ada Time Tunnel.. kami x masuk sbb byr $5 & x tau kat dlm ada apa.. Agaknye mcm ala2 muzium gak kot.. Sejarah psl Cameron ni.. Just snap gambo kat pintu masuk dia je.. heheh
Kat luor tu ada la kedai2 cenderamata.. ada gak jual strawberry, jagung, sayur2 jgk.. Kalo nak jem fresh, dia pun ade jual.. buat sendiri punye.. ada yg manis & kurang manis..

So, nikmatilah gambar2 ni yea...


Meh kite berceloteh :-

Quote:
Bonda => Bonda, tp sy x gemor mkn strawberry... amik gambo suka la.. hehehe. Ntah le, mcm takut nak mkn.. heheh.. rugi kan sy ni..
Trisno => Thank you..
Abah along => Kalo dah dkt tu... singgah2 la Cameron tu.. best tau... heheh
Layman => Sejuk siang cam biasa je.. tp mlm, blh thn gak la sejuknye.. lg2 kalo ujan...
ida isk => Kalo lama x gi, baik siap2 plan gi sana.. heheheh
DeadGoat => U r welcome bro! Kalo gambo mu 'class' sure ramai dtg jenguk.. heheh
ijoy => Kalo lapor, 'ngap' je la kat monitor tu.. hehehe.. Eh.. kucing tu, serius ke nak bg?? Kalo umah besaor & ada kaw, 4 ekor x le byk kot.. Sy ni dulu2 suka la main2 ngan kucing.. tp skang kureng le.. tgk je suka la.. Lgpun umah sy ni, apartment.. mana la sesuai nak bela kucing.. kawasan terhad & dlm umah x selesa nanti.. x cukup oksigen deh.. heheh
sh => Kalo kepingin, mana2 pasaraya ade jual kan... tp kalo nak fresh nye, gi la naik atas tu... heheh


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net