By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 30-Jun-2007 07:56 Email | Share | Bookmark
Cuti2 Mesia @ Melaka (Day 2)

Yiyie & Haziq dah standby nak breakfast..
Amik gambo be-2
Ibu, Yie nak yg tu plak..
Amboi.. sedap sgt ke..?
Para angkatan tlh bersiap sedia..
Haziq.., btul ke u ni brani?? Poyo je..
Dah mula ni..
Suka nye Yiyie ye..
Wahh.. masuk bwh air terjun..
Apa la Haziq.. penakut plak..
Seronoknye Aloy..
Mandi lg..
Burung d pintu masuk zoo
Burung yg kuat gaduh sesama sendiri..
Landak..
Para gajah..
Rusa Rusi.. ahaks..
Keldai..
Angsa
Beruang yg wat suspen..
Org Utan yg posing sokmo..
Burung Himalaya
Aligator
Tiger..
Apa ni erk..?
Lembu2..
Tgk tanduk dia...
Zirafah..
Beruk byk songeh..
Apiz.. yg tertewas.. kah..kah..
Zoo Melaka ni..
Posing reramai..
3 bujang pingitan..
Yie kehausan..
Keretapi.. x naik la.. tgk aje..
Berehat seketika dpn kandang rimau.. heheeh..
Ular..
Yie nak beli tiket naik kuda..
Air terjun d Jln Air Keroh
Umbai..
Menunggu hidangan siap d masak..
Silalah.. pilih
Udang Goreng Tepung..
Sotong Goreng Tepung..
Jenahak masak Asam Pedas yg lazat sungguh!!
Cencaru Bakar..
Pari Masak Cili...
Lala..
Siakap Kukus..
Menjamu selera..
Lazat sungguh.. sapan!
Yie pun mamam.. sedapp..
Kawasan sekitar..
 



Buffet Breakfast @ Cafe Mahkota

Pg hr ke-2 kami mulakan dgn buffet breakfast kat Cafe. Mknn tuk hr ni ok.. maklumlah jrg mkn sarapan dgn menu yg byk.. sll kat umah, apa yg ade aje yerk.. Sume mknn ok, cume nasi lemak tu punye sambal, mcm masin jer.. Yg best nye.. ada mcm2 jus kat situ.. Yg buat haru, ialah bdk kecik 2 org ni.. Amree & Haziq.. yg mkn x seberapa, tp wat sepah kemain byk lg kat bwh2 kusi tu.. nasib ko la pekerja2 kat situ jenuh bersihkan.. heheh..



Mandi @ Pool

Aktiviti seterusnye, membawa bdk2 kecik ni mandi-manda kat swimming pool. Yg paling teruja, c Aloy la.. sampai ilang demam kalo bab nak mandi kolam.. Ko ni Loy.. bior betul.. Yg x d sangka2, c Amree la.. x penah2 mandi kolam, tp seronok nye kemain lg.. x mo balik tu.. syok aje dia.. Yg wat spoil, c Haziq.. ntah apa angin nye.. dok takut plak nak main air.. sejuk konon.. aiseh Haziq.. penat dtg jauh2 ni.. hang x mo mandi plak.. Penat je mama hang beli sepeder tuk hang!! Hahahah..



Zoo Melaka

Acara berikutnye, kami melawat ke Zoo Melaka. Kat sini yg x syok nye, nak tgk 1 binatang ke 1 binatang yg lain, jauh2 sgt.. tp yg best nye.. binatang liar mcm harimau & beruang tu.. dpt tgk "live" lg.. Dekat plak tu.. siap melingas2 kehulu & kehilir c rimau tu.. Kalo Zoo KL, alah.. dah la jauh, pastu asik la rimau tu duk membuta kat tempat2 tersorok.. Ceh.. Beruang plak, masa kami tgk tu.. wat suspen btul.. ade ke gaya dia mcm nak menerkam kat kitorang.. mcm x senang duduk dia.. dah la dkt, cume ade parit besor je yg memisahkan.. agaknye dia nak mintak mknn kot..sian aje.. (Oit, org zoo, x kasi ckp mkn ke??) Walau pape pun.. mmg best jgk la zoo kat sini.. blh thn.. not bad!!

Sblm blk tu, kami sempat tgk pertunjukan "animal show".. Mmg seronok gile.. Pandai btul binatang2 tu wat keje.. yg lg seronok, c Apiz la.. kene tarik dek staff zoo tu tuk wat show skali. Ade d suruh lawan ngan c Tini (beruk) utk kopek kelapa.. wakakak.. Malu Apiz sbb tlh tertewas d tgn beruk Tini.. Aiseh.. malu la oit..



Seafood @ Umbai

Stlh penat & kelaparan berjln2 d Zoo. Akhirnye kami ke Umbai utk menjamu selera.. Kali ni, d sponsor oleh MakLong.. hehehe.. THANK YOU Mak Long !! Mknn mmg byk & sedap.. Mcm2 ada.. Ikan bakar, pari bercili, siakap kukus, lala, udang grg tepung yg rangup, sotong grg & etc.. Tp yg x dpt i nak lupa ialah ikan jenahak msk asam pedas dia.. Fuuuuhhhh.. sedap sungguh.. Yg wat kelakor plak.. tang air minuman.. Org brp kerat aje, tp air nye dkt 20 lbh gelas.. Mcm2 air d hirup.. Mana x senak perut tu.. kuar dr situ.. sume kekenyangan mcm anaconda.. wakaka.. Mengah aje nak jln.. Tp sempat lg soping kat situ.. heheh..

Malam @ Mahkota aje

Mlm nye kami cadang nak gi Mahkota Parade. Nak soping2 lg la konon.. Hmmm.. tumbang dah sume.. x larat.. dah la penat, kenyang plak lg.. Nampak gaya, sume malas nak gerak.. Lat2 we all just lepak2 aje sambil tgk blk rakaman video waktu kat zoo td.. Then.. ZzzzZzzzZzzz..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net