By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 29-Jun-2007 02:25 Email | Share | Bookmark
Cuti2 Mesia @ Melaka (Day 1)

Taman Rama-Rama
Pintu Gerbang
Posing kat sangkar burung
Burung yg bwarna-warni..
Burung yg poyo.. heheh..
Hemster yg cute
Heheh.. kwn sape ni??
Beruk Albino pun ade gak..
Burung Unta..
Pilih ye kakak2..
Sempat posing
Antara koleksi rama2..
Pose baik punye..
Top Model beraksi..
Aik.. ade lg sorang la..
Apa ni erk.. tupai kot..
Bhgn atas..
Boya..
Sekitar dlm taman
I and my family..
Masing2 sibuk je..
Cantik kan pemandangan ni..
Ni lg..
Yie & abah
Pintu masuk..
Wawa yg poyos bersama rama2 d topi..
Closer..
Kat bwh pun byk..
Lagi...
Kat pokok..
Kak kaki pun ade..
Kat lantai lg..
Yg ni, cun nye..
Tgh mkn manisan gamaknye..
Dlm museum..
Ni lg..
Ikan2 yg berebut mknn..
Cantik sungguh..
D kolam yg lain..
Bunga pun i snap..
Bunga lagi..
Pokok durian pun ade.. sedapnye..
Burung Kasawari..
Hi kawan..
Merak putih..
Setelah kembang bulunye.. bangga sungguh!!
Merak yg puas kami pujuk utk kembangkan ekor..
Berjaya kami pujuk nampaknye..
Boya lg..
Ular sawa..
Penyu..
Burung Hantu d dlm rumahnye..
Memerang yg comel & kesian..
Dah penat pun posing gak..
Minah pki topi yg poyo2 belaka!!
Posing sokmo..
Posing lagi ye kakak2..
Yie cek roda.. apa yg silap ni erk..?
Haziq yg keletihan..
Minah2 poyo ni lgi.. dah2 la woi..
Model2 sempat lg bergaya2..
Eh Haziq.. jgn bukak suar oi..
Di lobi hotel
Boring dah Aloy.. demam lg tu..
Khusyuk mkn lolipop..
Replika kapal d Bandar Hilir..
Soping2..
Soping lg..
Pak Long x de beli pape pun...??
Salam.. dah lama x wat karangan ringkas kat sini.. hahaha.. Skang nak tulis blk ler.. Sbb ade citer yg nak d corat coret kan.. heheh..

Ok.. kali ni hajat tuk wat Cuti-Cuti Malaysia tercapai juga stlh sekian lama tertangguh.. Kami menyahut jg hasrat k'jaan tuk cuti2 dlm Mesia.. Kali ni we all gi ke Melaka, bandaraya bersejarah.. wlpn x brp tgk sgt tmpt bersejarahnye.. (kerna kami asik tuju tmpt soping je) kih..kih.. So, kwn2 sumer.. enjoy ye.



Jln2 @ Taman Rama-Rama

Tmpt persinggahan pertama sblm check in ialah ke Taman Rama-Rama di Air Keroh. Sblm kami jumpa rama2 yg sbnr, kami bertemu dulu dgn haiwan cute d pintu masuk taman tu.. ada burung, hemster & etc.. Then, masuk ke kedai souvenier.. lps tu, br masuk ke dlm kaw rama2.. mula2 x byk.. makin lama mkin byk plak.. ada rama2 yg br d lepaskan jgk.. selain rama2, dlm tu ade jgk reptilia & haiwan2 lain.. Buaya, harimau bintang, ular, memerang & mcm2 lah. Pastu jinak2 plak tu.. siap pandai mintak mknn lg.. So cute!!! Pendek kata mmg seronok sgt ke Tmn Rama2 ni.. Pd sape2 yg x penah pegi, leh la pegi.. mmg BEST!!



Menginap @ Mahkota Hotel

We all menginap di Mahkota Hotel selama 3 hari 2 mlm.. kami amik apartment 3 bilik tingkat 7 yg menghadap town.. Yg mana pd mulanye penuh kontrovesi.. hahaha... Mana x nye.. apartment yg mula2 karen wat hal.. dah penat2 angkut brg.. dah mkn pun.. karen asik OFF jer.. Mcm x cukup power supply.. Call & wat komplen.. ade la dtg mamat maintenance tu.. dah cuit2 apa ntah.. katanye kalo wat hal lg, tuko bilik.. Ade berita gembira & sedihnye.. Yg gembira sbb mana tau dpt bilik lg best.. sea view ke.. sbb bilik ni pun x complete.. kettle x de (mintak2 x d hantar).. Berita yg x best nye.. malas nak angkut brg2 utk pindah randah lg.. Nak d jdkan citer, karen wat hal lg.. bersorak la sumer konon2 nak tuko bilik.. Wat call lg.. & we all tukar bilik lg ke tingkat 13. (lg tinggi nih..) Skali area yg sama.. town view gak.. citt!! Takpelah.. janji ok dr apartment yg mula2 td.. Kettle pun ade.. So.. melepak la kami kepenatan.. Sblm pd ptgnye bercadang nak g soping kat Bandar Hilir..



Soping2 @ Bandar Hilir

Hmm.. mula2 kami g ke bhgn bwh Plaza Pahlawan (eh, ye ke namanye ni.. ) Kat situ kami soping mcm nak rak jgk la.. maklumlah.. tmpt pertama d tuju.. Lg2 Wawa & Pospom.. yg kemaruk soping.. abis d round nye.. heheh.. Memboronglah kami kat situ. X lupa gak beli buah tgn tuk sedaramara & kwn2 di KL. Tmpt kedua kami g, bgnn kat dgn replika kapal besar tu.. Cr lg apa2 yg menarik kat situ wat memuaskan hati.. heheh..

Malam @ Mahkota Hotel

Time mlm plak.. kami melepak je kat bilik apartment sbb penat dah seharian merayau.. Mlm tu just tgk tv & relax.. then tuk dinner, kami beli KFC tuk menggalas perut.. wlmpn ade antara kami yg perutnye dah 'terlebih' galas... kah...kah.. Pastu.. zzzzZzzzzZzzzz...zzzZzzz...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net