By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 16-Jun-2009 13:40 Email | Share | | Bookmark
~ Hari Bahagia Siti Zulaikha & Abdul Ghafar (07/06/09)~

Ketemu kembali...

Kali ni, entry perkahwinan my kezen last week.. IKA !!

X tau nak citer pe, jom la tgk gambo2 nye..
(sorry.. mutu gamba ada yg kurang memuaskan..)

- ada yg pki HP sbb battery camera kong..
- x dpt nak snap cun2.. sbb sambil snap.. sambil DUKUNG anak kecik.. wkakaka...






SLIDE => Elyssa in PINK !!





RAJA SEHARI... nggeeeee..............





Kat bilik pengantin..





Antara brg2 hantaran.. x sempat nak snap sumer2..

















Den pun nak tumpang sekaki weh... lamo dah x bergambo.. lg2 ngan pengantin.. ekekekeee...





Ms ni posing sat sblm g kenduri tu.. heheh





Ni plak.. mcm bese la.. Elyssa jd MODEL haku.. wkakaka...



****************************************************************************************************************

Waaa....... ni aje entry den utk kali ni..
Ketemu lg d next entry...

Thanks sudi lyn... adios !!


Thursday, 11-Jun-2009 01:52 Email | Share | | Bookmark
Elyssa & Presents..

 
 
Ehem..ehem..

Entry kali ni plak.. cuma gambar2 koleksi adiah2 yg Elyssa dpt
dr kwn2 ibu/abah serta saudara mara.

Murah rezeki c Elys ni.. udah abis pantang pun.. ada lg rezeki dia mai..
Last week pun ada lg kunjungan kwn ibu dtg melawat.. nak masuk 3 bln pun umor nye..

THANKS buat mereka2 yg sudi bg adiah ni sumer !!

Jom tgk.. apa ada...





Stgh drpd koleksi pertama




Koleksi kedua



JOM TGK ONE BY ONE...

Yg ada bj, Elyssa dah pki.. ada gambo nye skali tu..




Ni adiah spesel.. Pemberian dr teman2 forum HA.. Mereka yg terbabit adlh di dlm senarai d bwh ni..












































































Apa lg... layannnzzzzzzzzzzzz !!



Tuesday, 2-Jun-2009 23:32 Email | Share | | Bookmark
"2X Sesi ziarah rakan2 dr Forum HA"

Entry kali ni adlh sesi ziarah rakan2 dr Forum HA ms aku dlm pantang hr tu.
Ziarah aku & tgk bb skali...

Ada 2-3 sesi depa ni mai.. baik sungguh.. Sume nak mai jenguk. Dah jenguk, bergosip2 la..
wkakakaak... . Tp yg dpt aku snap gambo dlm 2-3 sesi je..

Mmg seronok giler babas la dgn kehadiran dorang ni.. meriah! Ramai2 lak tu..
mcm taska pun ada dgn anak2nye lg.. heheh..

Pape pun.. trima kasih bebanyak pd korang sumer sbb sudi dtg...
Dan trima kasih utk "adiah" yg sgt istimewa itueww... !!
Muaaaaahhhhhhhhhhh.!!

Moh lyn gambo2..



SESI LAWATAN KE SELAYANG...






















Inilah hadiah yg mereka bg... Den d suruh posing ngan adiah.. ishhh.. nyahat depa nih..
Wallaweeeeiiiiiii... masyuuukkkk..!! Thanks a lots yaa..




Ni anak daro den, gambo kecik - dah melaram rantainye.. Depa suh posing ngan adiah.. tp aweks ni tido plaks..


SESI LAWATAN KE PANDAN










Gambar2 sesi kat pandan ni kecikm le sket.. sbb copy dr member aje.. heeheeehh..


********************************************************************************************************


Hmm.. ni aje tuk entry kali ni..
Thanks sudi jenguk....
Daaa.........


Thursday, 28-May-2009 02:51 Email | Share | | Bookmark
Demam Kuning (Jaundice)

Hmm..

Entry kali ni plak.. psl JAUNDICE !!

Ms hr ke-6 lps lahir, nurse yg dtg rumah tu suspek Elyssa ada kuning, trus dia sruh pegi
Klinik Kesihatan (KK) utk cek bacaan darah. Lps cek, mmg bacaan tinggi.. 309 !!
Trus ptg tu jgk admit ke hospital. Masuk la bwh lampu biru tu.. Ms masuk bwh lampu tu,
uuuwaaaaaa.. mmg kesian gile la.. Punye la dia melalak bagai nak rak..
tp apa blh buat, kene biarkan jgk.. sesekali blh la amik, bg susu.. lps tu.. kene la "rela hati" bior
dia melalak.. smpi serak2 suara dia.. kesian betul !! Tu pun puas ulang alik dr bilik g tgk dia.. smpi nurse pun tegor.. Kalo nak kire, bdk2 lain kat situ sume melalak gilir2.. huhuh.. mmg sadis la..

Mlm tu, bacaan da turun ke 280++. Esok pg nye test darah lg, bacaan dah turun ke 240++. Blh blk umah, tp doc suh repeat amik darah kat KK utk tgk lg, takut naik. Di ringkas kan cerita, bacaan dia x
turun, naik lg ada.. gitu lah turun naik selama hampir SEBULAN. Jenuh la kene cucuk kaki amik
darah.. nasib la dia sll x sedar (tido) time cucuk tu.. Kertas dkt kad pun dah melambak.. smpi doc dah
bg kata putus, kalo x turun tahap sepatutnye.. dia nak wat test & refer spital. Petua lain, x yah ckp
la.. sume dah cuba.. jemur awal pg, mandi bunga kuning, susu kambing, mandi air halba.. mcm2 la..
x jln2 jgk. Smpi naik pelik..

Kebetulan plak saat2 akhir sblm nak cek darah tu, husband ada search info dkt internet psl jaundice ni.
Yelah.. mmg pelik, kenapa bacaan tu turun naik aje.. pdhal x mkn jamu @ amik apa2 ubat pun lg.
Susu pun, hanya susu bdn.Dlm info tu ckp.. selaindr sebab2 yg biasa, ada lg 2 sebab. 1) Pemakanan dr susu ibu dan 2) dr susu ibu tu sendiri (bhn dlm susu ibu). Cek punye cek, rupanye aku ada mkn Gamogen. So, try stop amik gamogan. Esoknye lps stop gamogen 2 hr, bacaan mmg turun. Doc suh wat test darah lg minggu dpn nye.. final test. So, kami syak may be gamogen tu penyebab nye, jadi mmg stop trus dr mkn gamogen tu. Minggu dpn nye tu..pegi cek lg.. mmg trus drop bacaan dia.. lbh dr paras normal lg.. SAH, mmg d sebab kan oleh gamogen tu !! Hampeh betul !!

Igt x mkn jamu, ok le.. x sedor gamogen tu pun slh 1 dr produk tradisional. Patut la kuning dia x ilang2 dkt sbln tuu.. rupanye dia x sesuai ngan gamogen. Hati dia x leh terima.. Lps dr tu.. br lah lega yg amat sgt.. X le kene admit spital. Buatnye kene admit, x ke naya.. sure mcm2 test dia buat.. pdhal penyebanye hanyalah "gamogen" .

Itu lah pengalaman jaundice anak den kali ni..

So, jom la tgk2 gambo ms admit kat spital sehari smlm tu..


























Kat atas ni la gambar2 ms dia kene duk bwh lampu tu.. Mmg sedey la tgk.. lg2 time dia menangis
mcm nak rak tu... huhuhu... (tp gambo time nangis x de la snap.. takan nak snap kot... apa daaa..)








Kat atas ni plak.. gambar ms dia dah leh discharge..




Ni la katil 'penginapan' den ms yg kene tunggu baby hr tu..




Bdk ni plak.. kemain happy lg.. suka plak dia duk 'spital'... kih3x..

*******************************************************************************************

Ok la.. tu aje tuk kali ni...
Semoga Elyssa membesar dgn sihat bagai JOHAN !! hehehehe...




Quote:
GAMOGEN tu.. produk HEALIN.. yg AG2000 tu sumer le.. Yg berasaskan GAMAT. Maybe bb den x sesuai.. ni bkn akan jd pd sumer.. tp tgk org jgk. Hubby den mmg darah O. Den plak.. darah B+ !!


Tuesday, 26-May-2009 00:20 Email | Share | | Bookmark
Kelahiran Nur Elyssa Suffia (14th March 2009)

Salam..

Baru berkesempatan nak load gambar2 c puteri kecil ni.
Maaf la atas kelewatan & buat kwn2 sumer ternanti2..
Bkn apa.. lps pantang hr tu, x sempat nak wat pape,
internet setting kat pc ni wat hal plak..
tu yg tergendala dkt sbln la jgk..

X pe.. skrg sume dah ok.. leh sambung blk aktiviti kat FP ni...

Hmm.. x de apa nak cerita sgt.. just nak upload gambar2 Elyssa ms dlm pantang hr tu..


Ni gambar bbrp hr pertama slps kelahiran..
Dkt spital & time mandi ms br smpi umah..
Masa ni, muka baby tgh sembab lg.. br kuor dr perut.. huhuhu












Cerita Ringkas...




Nama : Nur Elyssa Suffia
DOB : 14/3/2009
Time : 8.12 a.m
Berat : 2.87 kg
T/L : Hospital Selayang
Bersalin : Normal


Kan sblm ni ada bgtau psl serah diri kat spital pd 14/3 kalo lps dr due date (9/3) tu x bsalin2 jgk.
Rupanye pagi hr ptt serah diri tu.. mmg sakit nak bersalin tu dtg.. Kire lega la jgk sbb x kene induce
ke apa kalo dkt spital nanti..

Sakit ms tu mula dlm pkl 3 pg. Makin lama.. makin kerap & kuat. So, dlm pkl 4 lbh pg tu.. dah siap2 mandi sume & bwk brg2 akhir yg perlu. Brg keperluan ke hospital mmg dah ada dlm kete. Kmdn dlm pkl 5.30 pg tu.. bertolak dr KL ke Selayang, hantar anak2 kat umah mak dl. Then trus direct g spital. Ada la dlm 5 mnt dah smpi.. sbb spital dkt je ngan umah mak. Smpi spital lbh krg pkl 7 pg.. Dan selamat bersalin pkl 8.12 pg. Cpt kan.. Tp sakit dia mmg cpt sgt. Smpi spital dah bukak 3cm, lps wat CTG dlm stgh jam.. dah 6cm. Lps dr 6cm tu.. mmg x dan nak tunggu 9cm ke apa.. trus rs nak bsalin. Mmg kelam kabut sket la masa tu. Nurse tolak masuk LR, naik katil trus push.. kui3x..

Itu la serba ringkas.. Nak citer detail, x larat pulok..


***********************************************************************************************************************

Ni plak gambar2 ms dlm pantang.. dr hr pertama hingga umo sebulan



























































Wow... amik korang... sibuk tanye gambo..
nah.. melambak.. Lps ni kalo entry muka budak tecit ni lg..
jgn komplen haaaaaaaaaaa.....
kah3x.. abis, dah x de gambo lain..
korang layan aje la...

Pape pun..thanks sudi lyn entry den ni. Dan masih sudi jenguk2 ke sini..





Quote:
** THANK YOU VERY MUCH sgt2.. pd sumer yg mendoakan & mengucapkan tahniah pd den ni... Ni dia.. amik mungerrr tuk korang.......


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net