By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 14-Nov-2009 08:23 Email | Share | | Bookmark
Trip to Sabah (20 Oct 2009) - Siri 5 : Bkt Signal & Psr Sinsuran

Salam..

Seminggu x hapdet.. bizi bende lain.. heeh..
Ok, kite continue Siri 5 plak ye bg sesi penjelajahan d Sabah..

Utk Siri 5 ni, sbnr nye hr yg sama kami ke pulau2 tu jgk, cuma kami ke tmpt2 seterusnya ni pd ptg hari nye plak..

Lokasi kali ni adalah melihat matahari terbenam d Bkt Signal & soping d Pasar Mlm Sinsuran..

Jom lihat...





~ SUNSET @ BKT SIGNAL ~

Kami keluar dr hotel dlm pkl 5.30 ptg. So, sempat la smpi ke Bkt Signal dlm pkl 6 ptg. Sbb dkt Sabah.. maghrib pkl 6. Jd dpt tgk sunset dlm time2 begini. Kat sini ada 'pelantar' utk lihat pemandangan dr atas bukit. Dpt lihat bandar KK, laut & kwsn2 sekeliling & yg plg menarik sudah tentulah SUNSET nye...






Sblm kuor hotel, dok transfer dl gambar2 sblm ni ke pendrive. Dah penuh giler..





Sudah smpi.. tp kat sini tulis Bkt Bendera plaks.. dlm web Sabah Tourism, tulis Bkt Signal.. alaaaaaaahh.. sama jek.. ekekek..





Cantik kan sunset nye...





Cantik jgk posing time nih.. kene tuko setting camera, br leh nampak batang idung sensorang.. wkakak... ...





Si kecik pun x mo ketinggalan.. seronok jek..










Mcm ni la 'pelantar' nye.. bulat2.. ada 2 bhgn....





~ PASAR MALAM SINSURAN ~



Lbh krg sejam d Bkt Signal, kami trus ke Psr Mlm Sinsuran.
Lokasi nye berdekatan psr kraftangan jgk.. (alah.. area lokasi psr Gaya, cuma nye psr Gaya d siang hari Ahad, tp psr Sinsuran ni.. d mlm hari, setiap hari..

Sblm ke psr Sinsuran, kami terjah dl psr kraftangan skali lg utk membeli brg2. Sbb nye mlm ni adlh mlm terakhir kami blh soping2.. Sbb esok pg da nak balik KL.. huuhuh.. Lps beli d situ kami trus terjah psr mlm Sinsuran. Pegi bhgn hjg2 je.. sbb x sempat nak masuk dlm2.. Org yg nunggu da lapor, x sabau nak mkn.. hua..hua..hua..

Lps tu, br la mkn. Di sini, kami menjamu selera mknn laut yg d bakar. Lokasi nye d blkg psr kraftangan. Ada byk gerai2 mkn serta gerai2 yg menjual pelbagai mknn & sayuran..

Jom tgk...







Ni dlm psr kraftangan. Mmg byk giler brg2 nye.. menimbun2 serta melaut.. rambang mata x tau mana nak pilih.. Ikut ati, byk nak d sambor.. tp ngenangkan duit kering.. kene la tapis2 brg mana mau.. wkkakaa...






Yg ni psr mlm Sinsuran. Byk den borong dr akak tu.. hahah..
Murah2 beb.. Tp belikan hok org kirim jew byk nye.. huuhhu... Utk den & Elyss, ada la sket....







Pekena ikan bakor, sotong bakor.. & sume bakor2 lah.. heheh....






Sapa punye angkara nih..??






Menu2 bakar lain yg ada....


_____________________________________________________________________________________________________________________________



Itu la pic2 kami utk aktiviti hr tersebut..

Bertemu lg d Siri 6 iaitu siri akhir sesi penjelajahan d Sabah nanti.
Ready utk pulang ke KL.. hehehe..

Thanks sudi lyn..




**********************************************************************************************************************************

Quote:


"CERMIN..CERMIN... WAHAI CERMIN AJAIB.. SILA TUNJUKKAN..

SIAPAKAH PEMILIK KOMEN TERPANTAS KE-5 BG ENTRY SABAH

SIRI 4 yg lalu ??"

Cermin menunjukkan KAK MADIHA lah org nye....
( memandangkan komentor ke 5, x dpt d jejaki sbb tiada 'link' yg d tinggalkan, maka den pilih komentor seterusnya ye. Harap Maaf pd Zaihasra.. )









Quote:

NOTE :-

Utk entry seterusnya.. den akan mula memberikan award JIKA ADA KELAPANGAN
(kalo x lapang, jgn la ugut nak cekik den.. hahah) ttp.. dgn SYARAT.. apa syarat2 nye.. :-

1) Komen tersebut bkn lah komen terpantas bg yg pertama, tp komen yg KELIMA.
2) Komentor ke-5 mestilah bkn dr kalangan komentor2 dr No 1 hingga 4. Komentor yg berturut2 tdk
di anggap SAH.. wkakakaka... Jika ada komen yg berturutan, komen yg seterusnya br akan
d kira..

Kenapa den pilih komentor ke-5, sbb nye den nak kelainan dr FP yg ada. Kalo FP lain kene berebut
mencopot.. tp tdk la d sini.. D sini kire mcm TUAH anda la memasing. Nasib2..
Apa mcm? Ok daakk..??




********************************************************************************************************************************
















_____________________________________________________________________________________________________________




Saturday, 7-Nov-2009 07:49 Email | Share | | Bookmark
Trip to Sabah (20 Oct 2009) - Siri 4 : Pulau2

Salam..

Siri 4 sesi penjelajahan d Sabah bertemu kembali..

Utk Siri 4 ni, kami berkunjung ke pulau2 plaks. Sblm ke Pulau, kami perlu ke Jesselton Point
bg membolehkan kami menyewa bot utk ke pulau2 d sana..

Kalo x silap, semuanya ada 5 pulau yg dlm pakej tu.. Tp kami ambil pakej utk ke 3 pulau shj.
Memandangkan kami ramai.. jd kami sewa 1 bot utk kami shj. Kos semua dlm $300++ utk ke 3 buah
pulau, tp dpt rege disc.. dlm $300 shj.

Kami ke P. Mamutik, Manukan & Sapi... Ms perjalanan utk ke setiap pulau, tidaklah lama..
mengambil masa hanye dlm 10-20 mnt aje.. so, x la bosan.. Mmg seronok naik bot ni..
Bg yg ada anak2 kecil, rs nye bot ni selamat.. kami yg ada baby pun ok, x seram la..
D bandingkan ngan bot d Langkawi, lbh kecik sket & lbh melambung2 dr yg ni.. Yg ni, may be
sbb bsr sket kot.. so, safety la jgk kalo ada anak2 kecik..

Kalo da sampai Sabah.. elok la pegi ke pulau2 ni.. jgn pikir 2x.. Mmg SERONOK !!
Nanti da blk.. nyesal lak x pegi.. Bkn sll dpt peluang jln jejauh kan.. ekekeke...

Jom kite tgk gambo2 d ketiga2 buah pulau yg kami kunjungi ni..





~ JESSELTON POINT ~





Posing sblm bergerak....





Cantik jgk area Jesselton Point ni....





~ PULAU MAMUTIK ~






Naik bot..






Dah sampai Pulau Mamutik..
















Bebudak ni da x thn.. trus lyn pantai.. ado yg x bwk bj spare..
hentam je la labu... hahaha....







Pulau Mamutik ni mmg cantik.. tgk aje la pemandangan nye.....







Apa dah jd ni kanak2 sekelian..? hahaha..





~ PULAU MANUKAN ~

















Pualu Manukan ni.. mmg da terkenal la ngan keindahan nye..
mmg cantik !!







Sementara menunggu bot utk ke destinasi seterusnya.. posing dl..
Pic bwh tu.. ada chellet utk penginapan.. kalo sesapa nak.. blh la ye.. !!








Penat sgt haaa... lelap la kjp.. hehe..





~ PULAU SAPI ~





Naik bot lg, menuju ke Pulau Sapi plaks....
Elyss relax je.. mmg suka naik bot kot.. lg2 angin2 tiup tu.. cool jek..







Angin sedap.. mmg blh lena ni..
Yg ponat mandi laut tu.. smpi terlolap dlm bot.. bot melambung pun, x sedor dah.. letih bebenor le tu....







Sampai dah.. d Pulau Sapi.... Pemandangan cantik jgk.. tp x le secantik
P.Mamutik & Manukan.. Sapi ni ada kureng sket.. ahahhaha.. Bkn pe, dia mcm kecik sket dr pulau2 lain tu..







Menjamu selera d Sapi Cafe... mkn la apa yg ada, utk alas perut..






Stlh abis sesi penjelajahan ke pulau2.. sume pun balik la..
tp... nampaknye ada yg x mau balik nih... wkakaka... bertarik la plak..





_____________________________________________________________________________________________________________________________



Itu la shj pic2 kami d 3 buah pulau ni...
Kite bersua kembali d Siri 5, sambungan aktiviti pd hari ke-3 nih..

Thanks sudi lyn..




**********************************************************************************************************************************

Quote:


"CERMIN..CERMIN... WAHAI CERMIN AJAIB.. SILA TUNJUKKAN..

SIAPAKAH PEMILIK KOMEN TERPANTAS KE-5 BG ENTRY SABAH

SIRI 3 yg lalu ??"

(Maka tersembul lah.. muka PAU lg....)

[Pau, x mo bg can org lain ka? hahaha..]









Quote:

NOTE :-

Utk entry seterusnya.. den akan mula memberikan award JIKA ADA KELAPANGAN
(kalo x lapang, jgn la ugut nak cekik den.. hahah) ttp.. dgn SYARAT.. apa syarat2 nye.. :-

1) Komen tersebut bkn lah komen terpantas bg yg pertama, tp komen yg KELIMA.
2) Komentor ke-5 mestilah bkn dr kalangan komentor2 dr No 1 hingga 4. Komentor yg berturut2 tdk
di anggap SAH.. wkakakaka... Jika ada komen yg berturutan, komen yg seterusnya br akan
d kira..

Kenapa den pilih komentor ke-5, sbb nye den nak kelainan dr FP yg ada. Kalo FP lain kene berebut
mencopot.. tp tdk la d sini.. D sini kire mcm TUAH anda la memasing. Nasib2..
Apa mcm? Ok daakk..??




********************************************************************************************************************************
















_____________________________________________________________________________________________________________




Tuesday, 3-Nov-2009 08:06 Email | Share | | Bookmark
Trip to Sabah (19 Oct 2009) - Siri 3 : Kundasang & Ranau

Salam..

Siri 3 sesi penjelajahan d Sabah bertemu kembali..



~ KUNDASANG ~


Bersambung cerita dr Siri 2, kali ni kami berkunjung ke Kundasang plaks..
Kat sini kami ke Kinabalu Park..

Okey.. saksikan gambo2 d sana...






Pemandangan dr dlm kereta suasana spjg jln ke sana..






Singgah sebentar d kedai kraftangan utk tinjau2 cenderamata... mcm2 ada.. RM sj yg x mencukupi.. hahaha..






Borong la sket2.. T-shirt 'foil-print' 2 helai utk kenangan..
















Da smpi d kaki Gunung Kinabalu.. Kaki ke? rs nye x kot.. da separuh kami
kelilingi dgn kete tu.. heheh..

Tp x dpt nak masuk dlm tu, sbb hujan renyai2 da turun.. kami lepak d pondok jew..
X tau dlm tu ada pe.. Tp mcm tmpt mula mendaki jek...












Br la jejak kaki d 'pelantar' ni utk ambil gambar kenang2an...






Pekan Ranau.....






Singgah utk mkn skjp....
Tgk mata Elyss... mak aii.....







Tgh tunggu oder......




~ PORING HOT SPRINGS ~


Yg ni plak.. Kami singgah d Poring, Ranau.. X jauh dr Kinabalu Park pun..
Cuma nye terlepas simpang utk ke Sabah Tea lps blk dr Poring ni.. Hampeh btul..

Seronok jgk ke Poring ni.. Ramai pelancong yg singgah sini jgk..

Jom tgk gambo2...












Ada jambatan gantung lg..



Ada byk lg taman2 yg berhampiran.. tp kami x sempat nak g..
hr da ptg pun...







Moh rendam kaki.. Mula2 rs panas sgt.. tp lama2.. da x sgt.. sbb kaki da x tergezut kot.. hahaha...





Kaki sapo la yg cun tuh.. wkakakak.. ..
















Seberang jln d Poring ni.. ada la gerai2 cenderahati.. ada jgk mamat jual durian.. So, pekena la durian Sabah plak.. blh thn sedap ni.. setanding D24 d KL.. Tgk aje la org yg mkn tu.. sedap giler la tuh.. ahahah.. ..






Singgah gerai plak.. tgk apa c/hati yg menariks..






Elyss.. x thn tgk mata dia tu.. aaww..!!..
Gambo nangis tu.. ms tu da penat kot.. ngantuk gamak nye.. bad mood.. tp kjp jew.. ehehehe..







Nak tempek jgk pic VAN sewa kami kat Sabah. hehehe....
Ni la van kami, NISSAN -URVAN.. Mmg selesa giler.. sesuai la ngan rombongan yg ramai.. Van ni leh muat 14 org rs nye.. Kami yg 12 org pun blh sumbat ngan bag2 bsr dr airport.. Mmg puas hati ler..







OTW balik ke KK semula.. sempat jgk singgah d umah sepupu belah
suami, EMI.. di Putrajaya.. Tmn apa, lupa plak.. tp x jauh dr KK le.. Dia netap & keroje d sana..
Sempat rehat2 & mkn mlm kat sana..

Pape pun, terima kasih byk le tuan umah ye...




_____________________________________________________________________________________________________________________________


Thanks sudi lyn..



**********************************************************************************************************************************

Quote:


"CERMIN..CERMIN... WAHAI CERMIN AJAIB.. SILA TUNJUKKAN..

SIAPAKAH PEMILIK KOMEN TERPANTAS ENTRY SABAH SIRI 2 yg lalu ??"

(cermin pun memunculkan wajah PAU lg.. rejeki mu la PAU oi.. wkakaka...)









Quote:

NOTE :-

Utk entry ini & seterusnya.. den akan mula memberikan award JIKA ADA KELAPANGAN
(kalo x lapang, jgn la ugut nak cekik den.. hahah) ttp.. dgn SYARAT.. apa syarat2 nye.. :-

1) Komen tersebut bkn lah komen terpantas bg yg pertama, tp komen yg KELIMA.
2) Komentor ke-5 mestilah bkn dr kalangan komentor2 dr No 1 hingga 4. Komentor yg berturut2 tdk
di anggap SAH.. wkakakaka... Jika ada komen yg berturutan, komen yg seterusnya br akan
d kira..

Kenapa den pilih komentor ke-5, sbb nye den nak kelainan dr FP yg ada. Kalo FP lain kene berebut
mencopot.. tp tdk la d sini.. D sini kire mcm TUAH anda la memasing. Nasib2..
Apa mcm? Ok daakk..??



********************************************************************************************************************************
















_____________________________________________________________________________________________________________




Friday, 30-Oct-2009 07:15 Email | Share | | Bookmark
Trip to Sabah (17-21 Oct 2009) - Siri 2 : Sekitar Bandar KK

Salam..

Bertemu kembali d Siri 2 sesi penjelajahan d Sabah.. heheh..



~ PASAR GAYA ~


Bersambung cerita dr Siri 1, kali ni kami berkunjung ke Pasar Gaya plaks..
Sbb apa kami berkejar ke Psr Gaya ni cpt.. sbb nye psr akan tutup pd pkl 1 thg hr..
Dah tu hanya buka hari Ahad je.. So.. mmg kene amik kesempatan cpt2.. hahaha..

Okey.. saksikan gambo2 d Pasar Gaya yg da d ringkaskan jd 3 pics.. kui3x....






Ni br2 je smpi psr, trus beli air tebu.. dahaga weh... panas terik. Dr turun
flight blm minum2.. Air tebu fevret i tau... ..







Ni la gerai2 kat psr ni.. mcm2 depa jual.. tp yg masyuk, kedai2
mutiara ni ler.. huhuh.. Waktu ni den x sambor pape lg.. usha2 je dl...







Walau panas terik.. ttp kene posing.. (wlpn aku x de dlm ini gambo) sbb
aku yg tukang snap...haha.. bkn pe.. utk kenang2an...




~ PROMENADE HOTEL APARTMENT ~


Yg ni plak.. tmpt kami menginap. Br je dpt masuk bilik.. sbb turun2
flight kami da ke psr dl.. uhuhuh...

Bilik ok.. selesa jgk.. sume cukup.. Kami sempat la berehat bbrp jam sblm ptg nye dlm pkl 4.30 - 5.00
ptg tu.. nak ke psr lg.. Kali ni ke Pasar Kraftangan le plak. @ d kenali Psr Philipine...

Jom tgk gambo bilik hotel..







Okey kan bilik dia.. Cuma bhgn luar tu je la.. kureng sket.. maklum le..
kwsn umah org.. Pape pun.. mmg selesa d hotel ni.... Ada d sediakan kuali & periuk utk msk. Tp
kami x le guna brg2 tu.. riso.. ekekeke... Takut ada non-muslim yg guna sblm2 tu..







Ni bdk2 ni.. sume keletihan.. Blk dr Psr Gaya, sume d kerah utk mandi.. then suh tido.. utk sedia agenda ptg nye ke psr philipine plaks..




~ PASAR KRAFTANGAN (Psr Philipne) ~


Lbh krg pkl 4.30 - 5.00 ptg hari yg sama.. kami menjelajah ke
Pasar Kraftangan plaks.. Kat sini brg2 dia byk kraft2 la.. tp d dlm kedai.. Sempit giler jgk la kalo nak
berselisih.. Dlm ni pun x de borong sgt.. sket2 jew.. Bak kata org, bg panas2 dl tuk soping..
wkakakaa... Dlm kedai ni.. x le murah sgt compare dr psr d luar.. kos sewa kedai kot.. huhuhu...

Jom layan gambo2 nye..











Yg ni plak.. blkg psr kraftangan.. Dia mcm pasar biasa jgk la.. Ni la suasana psr nye.. Agaknye dpt nama psr philipine sbb ramai org philipine meniaga kot..

Tgk sayur2 tu.. menimbun.. Datang trus dr kebun sayur d Kundasang kot.... Murah2 sayur dia..
Nasib la kat Sabah.. kalo dkt umah.. da borong buat stok.. wkakak..







Yg ni plak.. sblh je ngan psr kraftangan tu.. Kedai ikan masin..
Ada jgk la kami borong sket2 utk bekalan mkn d KL nanti.. heheh..




~ DINNER BERHAMPIRAN TG ARU ~


Yg ni, balik je dr soping2 d psr philipine, kami d jemput oleh
Rosma & hubby utk dinner langsung leh cerita sama dia.. LAMA x jumpa weh.. byk nak borak..
Ckp Sabah semula la aku.. ngeh3x..

Yg ni x pasti apa nama tmpt nye.. lupa lak nak tanye.. Tp yg pasti berhampiran Tg Aru.. Tp bkn
la Tg Aru btul2.. sbb Tg Aru rs nye tepi pantai. X sempat kami nak pegi pun....

Cadang2 nak mkn seafood la konon bile da smpi Sabah ni.. sbb org kata murah. Skali cr2..
x jumpa yg serasi ler.. Sbb sume nye ramai cina je.. CINA ke? sbb org sabah muka kan mcm chinese
sket.. uhuhhu.. Katanye mmg style kat sana mcm tu.. byk rest seafood chef nye cina.. Sbb depa2 ni
cuak nak mkn.. tu yg kami bertukar mkn dkt tmpt ni..

Yg nak jd citer tu.. tmpt ni MAHAL woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !! Mkn ntah apa2..
dkt $300++ gile kentang ke hapa ?? Kalo rest berhawa dingin ke apa, ok la jgk..
ni kipas pun rosak.. panas lg.. uhuuh.. Aku rs, org tu hentam kitorang la.. sbb dia tgk
mcm pelancung kan.. Ada ke logik, ayam 1 pinggan $70 ?? Masya'allah...

Pape pun.. jom la tgk ringkasan gamb2o nye...







Bdk bulat mkn mi tu.. anak Rosma.. heheh..






Yg pki topi tu.. husband Rosma, Ibrajim.. heheh..


_____________________________________________________________________________________________________________________________


Itu la gambo2 yg dpt d ringkas kan utk Siri 2 ni..
Nak ikutkan byk sgt gambo2 nye... x tau nak pilih.. juling mata den.. kite pulun je yg mana ok..
kui3x...

Thanks sudi lyn..




**********************************************************************************************************************************

Quote:


"CERMIN..CERMIN... WAHAI CERMIN AJAIB.. SILA TUNJUKKAN..

SIAPAKAH PEMILIK KOMEN TERPANTAS ENTRY SABAH SIRI 1 ??"

(cermin pun memunculkan wajah PAUPAU.. wkakaka...)











********************************************************************************************************************************
















_____________________________________________________________________________________________________________




Wednesday, 28-Oct-2009 15:25 Email | Share | | Bookmark
Trip to Sabah (17-21 Oct 2009) - Siri 1 : KL to K.Kinabalu

Yuhuuu..

Br berkesempatan nak update gambo Cuti2 Mesia (CCM) ke Sabah baru2 ni..
Sorry la lambat load.. bkn pe, kemalasan melanda..
Balik je dr Sabah.. mmg letih gile, penat & mcm2 hal nak kene bereskan..
lg2 bab kain baju yg nak d basuh.. maklum le.. bala tentera ramai... huhuhuh..

Penat nye blk dr Sabah ni.. teruk btul le.. mcm jln naik kereta je.. Naik kereta pun x penat mcm ni..
huhuuhh.. Pastu bbrp hr lps tu.. mata asik la ngantuk.. apasal erk??
La ni, da ok.. back to normal.. (agaknye la kot.. hehehee...)

Okey le... Jom la tgk gambo nye dan cerita ringkas yg dpt aku simpulkan...
Nak bebel pjg2.. mls.. & korang pun boring plak nak bc nanti..

Okey.. gini..






Ni ms dlm Skybus & Tune hotel tmpt kami nginap mlm sblm bertolak awal pg esok nye..






Ni la rupa dlm Tune Hotel tu.. Sempit giler.. Nak amik gambo pun 'seksa'.
Payah nak amik full.. hanya dpt snap separuh2.. huhuuhh... Hotel ok, not bad.. cume SEMPIT tu je
la.. X tau la Tune hotel negeri lain luas sket ke x. Tgk gambo iklan mcm bsr sket jew..







Pemandangan airport (LCCT) sekitar pkl 7 lbh mlm.. dr koridor hotel..
meriah kan..







Gambo atas (kiri & kanan) Elyss dkt KL Central, gambo bwh kiri, hero2 posing dpn bilik hotel.. gambo atas (tgh) & bwh kanan, Elyss sudah bersiap seawal 5 pagi hr utk bertolak....




Dr rumah -----> KL Central -------> LCCT


Cerita ringkas perjalanan sehari sblm flight ke Sabah..

Dr rumah kami naik kereta ke KL Central, then amik Skybus ke LCCT.
Smpi LCCT, berjln kaki lbh krg 10 mnt utk ke Tune Hotel berhampiran.. (nampak mcm dkt, tp jenuh
jgk berjalan berbondong2 dgn beg nye tu.. ) Kalo tau, suh bas berhenti kat tepi Tune Hotel tu jek..
Sbb dia mmg lalu sblh hotel tu ms nak ke LCCT.. Tp sbb x tau.. tu la jd nye.. heehe..

Tune Hotel d miliki Air Asia jgk. Tu hotel budget le kirenye. Tp sbb dia d kwsn airport, maka x le murah mana, $100++ gak 1 mlm. Sume basic je dia bg. X de tv, bilik kecik, bathroom ada shower. Towel kene 'sewa', 1 helai $5. Mmg budget giler.. bilik pun ngam2 giler.. SEMPIT !! Hjg katil, kiri &
kanan katil, mmg ngam2 utk sorang jln jek. Selisih mmg x leh. Nak bukak beg pun x muat.. beg kene naik atas katil. Nak solat, lg le.. kalo mls turun ke surau, alamat atas katil je la.. Kalo utk 2 org, rs nye ok la.. tp utk yg dah ada anak2.. mmg krg selesa la sket.. tp nak jimat nye psl, terpaksa la berhimpit2.. 1 katil biasa tu tido 5 org.. blh caya x? ahahhaaa Sbnr nye kami terpaksa tido kat Tune ni sbb nak kejar flight yg pagi2 buta tu.. Abis, sapa nak anto pepagi buta pkl 4 ke airport ?? Btul x? Nak x nak, kene la stay 1 mlm dlm keadaan bersesak2.. huhuhu.. Apa la Air Asia.. kot ye pun.. wat la bsr sket bilik ko tu.. Bkn rugi mana pun.. ni kecik nak mampuih !! Byr mahal jgk.. lain la kalo byr $20 je... ceeeetttttt..!!

Mmg x tido lena aku mlm tu.. tiap jam terjaga.. tgk2 x jgk pagi2.. awat lambat benor ms bergerak..
Kalo biasa.. celik mata je, dah pagi.. hahaha.. Rupanye bkn aku je x lena tido.. depa yg lain pun 2x5 jew... Excited sgt kot.. ekekeke.. Dgn bunyi bising org lalu lalang kat luor, mana x terjaga..
Nasib bdk2 tu x melasak time tido, so, x de la kes jatuh katil dlm bilik yg mcm 'sardin' tu..

Seawal pkl 4 pagi aku da bgn mandi dl.. pastu gilir2 kejut bdk2 ni mandi.. Nasib sume senang d uruskan. X byk ragam depa tu.. Anak daro den pun, ok jew.. hik..hik.. Pkl 5 da kuor hotel tuk ke LCCT, nak check-in flight. Dr Tune Hotel, kami naik bas yg d sediakan.. Dlm gelap gelita tu.. huhuhu.. Bayaran $1 utk setiap org.. Ok la.. dr kene jln kaki mcm ms dtg tu.. kui3x...

Jom tgk gambo bwh ni plaks..







Ni ms lps check-in bagasi, duduk2 tunggu waktu bertolak..






Lbh krg hampir pkl 7, kitorang nye flight berlepas.. Kire ms tu, masih gelap lg le.. huuhuhh..






Ni la kpl tobang kami.. Seronok btul (mcm 1st time plak.. - tp kire 1st time la jln jauh sket.. luor sememanjung gitu, sll flight dkt2 jew) Ni curi2 snap gambo, ekeke.. kalo ikutkan da x leh snap d kwsn lapangan landasan kan...






Ni la keadaan kami d dlm flight.. heehee...






Elyss x brp nyenyak tido... merengek jgk la kjp2. Ada la dlm 1 jam dia lelap.. Yie plaks.. ms awal2 buat hal, kpl terbang nak naik, dia x mo pki tali pnggang, sudahnye beriba dgn abah dia. Da kene marah.. tu yg lena tido.. ish..ish..






Ni menu yg kami tempah melalui online, sedap roti canai dia wooo...... Abis Yie mkn sorang.. heheh..

Pssstt.. kalo booking online, dpt SAVE sket, dr beli direct kat atas tu.
Kami sj book mknn memandangkan flight awal pg, mn sempat nak mkn kan.. Lgpun perjalanan 2 jam, lama gak tu.. Kalo 40 mnt, x yah mkn pun x pe.. hahaha..







Ni ms da smpi K. Kinabalu... Gambar bandar x snap sgt.. tu je yg ada, snap dr dlm van.. Sume da teruja giler.. (pdhal suasana lbh krg semenanjung je..) kecoh btul.. wkakakaa...






Yg ni, ROSMA (adik bongsu pd x-boss aku dl, pnh keje 1 opis jgk ngan kakaknye (bos aku - ngan aku skali la..) Dia suami isteri la yg byk berjasa ms kami d KK. Dia yg tlg sewakan van & jemput kami d airport serta tunjukkan jln ke hotel kami... THANKS Rosma & hubby (Ibrahim) !!



Cerita ringkas stlh d KK.....

Lbh krg 2 jam perjalanan dr KL to K. Kinabalu, pkl 9 pagi, maka akhirnya smpi lah kami ke destinasi
d tuju.. Mmg seronok sgt.. semua kecoh dok merhati kwsn bandar sana.. X de beza sgt.. sama
mcm KL jgk.. heeheh.. tp ttp teruja la kan.. hua..hua..hua...

Smpi airport, x lama Rosma & Ibrahim pun smpi, stlh borak2 kjp.. kami pun trus ke hotel
utk check in. X naik bilik pun.. letak bagasi2 kat lobby je dl.. Sbb kami nak kejar masa utk ke
PASAR GAYA !! Jgn x caya.. penat tolak tepi, jln2 yg penting.. kih3x.. Smpi2 x dan duduk, kami da
gerak ke Pasar Gaya sbb pasar tu tutup pkl 1 tgh hr.

Apa jd slps itu.. kite tunggggggggggguuuuuuuuuuu....

Nantikan entry seterusnya utk menikmati gambar2 menarik ketika kami bersoping sakan..
Ekekekekee..




**********************************************************************************************************************************



Itu shj utk entry siri pertama penjelajahan kami d Sabah..
Nantikan entry seterusnya nanti... Zasssssssssssssss... !!

Thanks sudi layaannnnnnn cerita aku ni..
(bkn sll aku bebel pjg.. kire halal la yek..





********************************************************************************************************************************
















_____________________________________________________________________________________________________________




[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net