By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 16-Jul-2008 14:28 Email | Share | | Bookmark
Cowboy Town @ A Famosa [Part 5]

 
Ya be da be dooooo........ Kali ni sampai ke entry Cowboy Town plak.. Entry 2nd last tuk edisi A Famosa.. jemu dah aku nak hapdet... adeeehh...

X cadang nak masuk pun.. sbb blk dr mandi kat Water World, kami gi pekan.. pekene makan2 dl.. Pastu blk dr pekan.. dah nak mlm, lalu dpn Cowboy Town ni.. nampak menarik, byk lampu2 mengerlip.. mcm pesta.. pe lg.. Sume serbu le.. ehehhe.. Ye le, belah siang.. x bukak.. nampak mcm suram je.. rupanye time malam br dia "HIDUP" !!

Ms kat dpn lg... 'cowboy2' ni dah wat persembahan tarian & nyanyi2.. uhuhu.. siap ada pancaragam dia lg.. Masuk2 je.. kene thn lg.. tuk bergambor.. 2 kali.. 1st ngan burung, topi & pistol.. 2nd, ngan beruk dia.. yg 'pandai' posing.. smpi kepala aku d hengguk nye.. hampeh tul !!

U all tgk la gambo2 nye ye.. kalo rajin, leh lyn VIDEO skali.. Yg best, Red Indian Show nye video le.. korang tgk la yea..

Meh lyn...



Ni le Cowboy Town nye entrance..



Ni le 'perangkap' org2 Famosa ni.. uhuhu.. suh bergambo supaya kite beli bile nak blk nanti..
Kualiti mmg kureng sbb dorang yg snap pki camera dorang.. aku scan blk je..

1) Ada cowboy berbaju batik le.. kah3x... X sangka 'dato' ni nak ke sini.. igt lps blk dr pekan, nak ke apartment trus.. last2 tu yg jd pemecah rekod dunia, cowboy berbaju batik.. kih3x...

2) Tgk beruk tu.. dia mmg pandai posing.. asal d suruh je... siap dah peluk org.. dia plak x tgk2 nak peluk sapa.. tu yg tgn dia naik atas kepala aku.. tp ms d snap ni.. x de la tgn dia tu lg.. sbb dah alih.. hhehehh.. ngoi nye beruk!!



Ni plak ms nak byr kat kaunter tiket.. & persembahan tarian 'cowboy2' tu sumer.. Jgn x tau.. ada antara cowboy tu.. "nyah" tau.. awwwwww....!!



Seperti biasa.. model2 berposing dulu sblm ke acara seterusnya... wakakakaaaaaaaaaa..



Haa.. ni kat pintu masuk karnival tu...



1st yg kami tgk.. acara akrobatik dr China (kalo x silap la..) Blh thn gak la.. bdk2 yg wat persembahan ni.. siap jual cd dia lg.. tp sepatah haram pun kami x phm bhs dia.. x de translator.. hahahaa...



Time ni plak tgh tunggu Red Indian Show.. Ramai gak la.. Yg ramai, yg duk bhgn depan kami..
Kira show ni.. d tgh2 jln dlm tu.. penonton d keri & kanan jln le.. seronok wei..



Ni la antara gambo ms Red Indian Show tu... Mmg best giler... sembur api dpn2 muka aku lg.. cet!! Lama gak la persembahan dorang.. byk step.. siap jemput penonton lg tuk join.. Yg kene, pelancong dr luar la.. Siap dia suk 'menyalak' mcm bunyi red indian tu.. kah3x...



Ni plak.. acara brkt nye.. d tmpt yg sama jgk.. tp ni ada mcm2 binatang lalu dpn kitorang.. gajah, unta, kuda (ni ala2 dlm cowboy nye aksi.. laju je lari..), beruk, harimau.. ayam pun ada... geli hati aku.. pandai pulak dia jln dlm barisan tu.. Pastu ada la kereta berhias lampu2.. beca.. kete kuda..



Tarian pun ada.. depa duk jemput pelancong2 tu joget sama lg.. pe lg.. mcm org ngantuk d sorong bantal.. kemain rancak dorang menari.. mcm joget lambak plak.. Lagu plak.. lagu negara dorang.. nak kata arab, bkn arab.. len mcm bhs nye.. seksi2 lak tuh.. ehehe.. tp best la... best jd tukang tgk..



Ni plak.. ms sblm kluar tu... sempat lg depa main.. yg x thn tu, yg naik mcm lembu giler tu.. kah3x.. dia bg can 3X.. tp sume kantoi.. hahahah... amik kau..!!

Yg c Yiyie plak.. dah jatuh cinta ngan awek katun tu.. asik je la melekat. Ikut je org tu gi mana.. Yg awek katun tu plak.. serba salah je aku tgk.. lyn gak la c Yiyie tu... heheh.. gasak le posing. Yg Yie, asik tgk je katun tu.. yelah. dia kan suka2 bende2 mcm ni.. igt anak patung kot..



Yg ni plak persembahan bunga api.. yg ni mcm tirai api gitu... ada la dlm x smpi 5 mnt.. cantik..



Yg ni betul2 acara penutup mlm tu.. percikan bunga api. Br ni la dpt tgk live betul.. Wlpn umah blkg KLCC, tp x penah tgk sambutan merdeka ke apa.. So, kire kali ni.. dpt la jgk tgk "LIVE".. kah3x... seronok giler beb !! Mmg puas hati betul le..

Haa.. bwh ni.. himpunan koleksi video2 kat Cowboy Town ni.. ada byk.. tp takan nak masuk sumer plak.. jenuh aku nak upload nanti.. aku pilih2 le yg mana best.. Tgk la ye kalo sudi..





So.. amacam? Puas hati?? Harap korang suka la ye tgk gambo2 ni.. kalo nak g, mmg boleh sesangat!!

Thanks lyn FP aku lg..



Friday, 11-Jul-2008 14:15 Email | Share | | Bookmark
Water World @ A Famosa [Part 4]

 
Ehem.. ehem... kali ni smpi ke destinasi yg seterusnya...
Kemana lg kalo bukan ke WATER WORLD !! yiieeehhhhhooooooo....

Kuor je dr Safari, kami terjah water World plak.. ms tu dah kul 2 lbh kot..
mandi2 smpi la kul 5 br abis.. yg group pertama, dah dr pagi dok berendam..
kami br join.. heheh...

Mmg bsr giler tmpt ni... penat kalo nak round sumer.. tu ada yg x jejak tu..
nak pusing pki pelampung sekitar situ je.. dkt 1/2 jam.. penat la.. blm lg
naik gelongsor & lain2 tu... mmg ADVENTURE giler lah!!

Nak tau mcm mana giler nye? Bayangkan la.. esoknye sume org x leh bgn..
1 badan sakit2 ooOoo.. mcm kene pukul.. seminggu br ilang!!
ITULAH PENANGAN MANDI KAT WATER WORLD ni..

So, sapa2 yg kepingin nak gi tu.. leh la gi nanti yea..
sblm tu..... lyn dulu gambo aku.. ngeh3x...

Sebelum tu, kalo ada yg nak layan video terjun gelongsor ni, leh layan...





SORRY la.. ter-melintang la pulak.. Sbb nye, nak masukkan sume area la konon.. x tau plak x leh
nak tegakkan.. (x tau nak wat camne)




Ni le pintu masuk Water World.. clown2 tu... hehe.. wat lyn bebudak le..



Posing dulu ms br sampai tu.. camerawoman.. tukang snap je.. gambo x do..



Haaa.. yg ni la 1st aku terjah dulu.. utk lps 1 pusingan kat 'parit' ni je.. kat stgh jam (rs2 nye kot...)
mmg penat giler.. luas & jauh nak mampuih... Nak patah blk x leh.. nak x nak,
terus kan aje..



Yg ni kat bhgn ombak tu.. (mcm kat sunway gitu) tiap brp minit ntah.. ada skali ombak mai..

Gambo ni ada yg guna HP je.. (sbb bateri camera dah kong!!) tu yg gambo mcm apa je..
Tgk Yie tu... dia ni br intro.. bile dah berendam.. x mo blk dah..
aku tgk.. dah 'lemas' brp kali dah... tp selamba dia je.. kami yg dah tertelan air byk kali
pun smpi pedih2 tekak.. hahaha...



NI abahnye posing sat.. heheh.. ghambo halus tu.. kami le tu.. dok gayut kat tali tu..
tunggu ombak mai (mcm ala2 sunway gitu kan..). Tiap brp minit ntah.. ada ombak mai...
Kalo ombak mai.. mmg tenggelam la kalo x pegang tali tu kuat2...



Lps dah berendam.. mkn la plak.. pastu sambung lagi.. hehehe..



Milik siapakah wajah2 ini.. hehehe...



Yg ni.. nama nye x tau.. tp naik ramai2 dlm 1 boya tu... MMG GILER BABUN lah!!
Dia punye thrill lbh krg naik roller coaster jugak.. cume yg ni kalo x pegang betul2..
mmg tercampak keluar la oi... melambung2 mcm nak terkeluar dr gelongsor tu..
Kalo bab jerit.. x yah ckp la.. nak terkeluar tekak dah.. ahhaha..
Tp seronok giler wa ckp lu beb !! X puas rs nye wlpn bende ni giler2 nye teruk!!

Tp aku naik 1 round je.. x puas la.. bkn pe.. nak menapak daki tangga tu yg x thn..
mcm batu caves plak..



Yg ni pun aku balun jgk... mmg mula2 nak cuba sumer.. sbb aku mmg suka bende giler ni.. hehe..
tp kan.. bile dah smpi atas skali tu... mcm nak patah balik je.. GAYAAAATTT siutt !!
Punye la tinggi.. tp nak patah balik, rs mcm malas la nak turun plak.. dah la tinggi.. penat panjat tangga tu.. nak x nak. turun gak la.. tu pun dah kat tgh2 gelongsor tu.. rasa kalo ada tangga leh turun, nak short cut je.. hahah...

Kalo duduk, mmg ngeri la.. sbb nampak bwh sume tu... nak x nak.. baring je la.. bdn mmg sakit le.. terhempas2 atas papan gelongsor tu...

Gambo hok no 1 tu.. nampak x ada 21 org kecik kat atas tu.. aku le tu.. ahahah... sayuuuuuppp!!



Yg kat sini pulak.. gambo ms terjun dr gelongsor tu, x de la pulak.. video je ada.. Yg ada..
bile dah tamat aksi giler tu.. ahahah... Tp yg ni plg teruk la lemas nye.. yelah.. elok je abis gelongsor tu.. termasuk dlm air. dah la air tu DALAM giler.. kire nye.. bbrp mnt sblm timbul tu..
dah tertelan air smpi ke idung.. mcm nak lemas la.. adeh.. perit tekak ooo...

Ok lah.. tu je gambo yg ada kat Water World tu... tgk gambo mmg mcm x puas je.. baik u all gi sendiri, br tau best x best nye.. hahaha.. Kalo d igt2 blk.. leh pecah perut ketawa!!

Thanks la u all sudi lyn lg gambo basi aku ni...

Ketemu lg d entry "Cowboy Town" plak yea...



Tuesday, 8-Jul-2008 02:28 Email | Share | | Bookmark
Monkey Island @ A Famosa [Part 3]

 




Bertemu kembali di penyambung episod Animal World Safari. Tp kali ni.. kite sambung sket je.. Kite tgk gambar2 di Monkey Island pulak..

Monkey Island ni dlm Safari tu jgk.. dia mcm ada 1 kawasan tasik, kat pulau tu ada la mcm2 spesis monyet.. Nak ke sana, naik ala2 rakit moden tu.. Ferry kot. Seronok sbb dpt tgk pemandangan sekali.. Dkt je Monkey Island ni.. Mula2 x mo pegi.. sbb da suntuk masa nak kejar ke Water World.. Abis, dah Red Indian Show tu lewat mula.. kami gi la pulau ni.. Kesudahnye.. x dpt tgk Red Indian Show tu.. hampeh tul..

Pe lg.. Jom tgk gambo plak.. x byk.. sket je..




Kami gi Monkey Island plak.. Dia dlm Safari gak.. x de la pape sgt.. dah nama monkey island.. ada monyet2 je la.. Yg dlm kandang & dibiar lps bebas pun ada.. cume yg best tu, dpt naik ala2 mini feri/rakit gitu.. lihat pemandangan..



Ni plak.. menu kami mkn.. Mkn x yah byr, sbb dah skali ngan rege tiket.. So, sorang dpt 1 jenis mknn & air. Ada 3 jenis pilihan kalo x silap.. kami rs sorang 1 jenis.. Yg paling sedap.. sizzling yee mee dia.. Mmg mabeles oii.... Lg sedap yg ni dr kat carrefour.. kalo dkt, mmg aku beli lg.. sedap sgt!! Spesel la kuah dia.. yg lg 2 menu tu.. biasa jerk.. Tgk.. smpi licin kami mkn.. lapor nye psl.. round dlm safari kan..



Ni plak aksi tgh mkn.. heheh..



Haaaa.. ni la yg kami naik tu.. Ferry kecik.. ngeh3x..



Ni la pemandangan kat situ.. cantik.. Monkey Island tu pun dkt je.. x jauh... Gambar bsr yg atas skali belah kanan, tu la jeti dia pulau tu.. nak smpi dahhhh... jom..!!



Dah smpi, posing la dl wei..... ekekekekee..



Ni la jenis2 monyek kat sana.. ada dlm kandang, ada gak yg lps.. ada gak ayam kat situ.. spesis ayam apa ntah.. heheh.. tp ada 1 binatang ni.. spesis monyet jgk.. kecik je... mmg cute giler & jinak..



Ni ms nak blk dah.. nak kuor dr Safari tu, tinjau2 la.. kedai cenderahati kat situ.. heheh. Beli idak le.. tgk je.. mahal beb!




Ok.. dah lyn gambo kat Monkey Island.. Lps ni.. nantikan gambo dkt Water World plak.. lg meriah.. wakakakaka... Thanks lyn gambo2 kat FP aku yer..






Friday, 27-Jun-2008 16:34 Email | Share | | Bookmark
A Famosa [Part 2] -> Animal World Safari

 


Haallllooooooo......

Jgn la marah noooo den lambat hapdet.. cume ada hal yg perlu d settle kan.. Penat akak tau... hahahaa...

Ok, ni entry sambungan kat A Famosa.. Kali ni kami serbu 3 tmpt skaligus.. Kalo rombongan 2 kete memula tu dah round Safari awal2 hr tiba tu... Kami ni esoknye.. yakni hr Ahad tu le.. Aku balun smpi 3 trus.. Safari, Water World & Cowboy Town.. mmg penat woi... Konvoi yg 2 kete tu penat.. aku apatah lg.. mau patah riuk seluruh bdn... wakakakaaa...

Entry ni.. kat Animal World Safari !! Sbnr nye.. group family aku ni x mo g Safari ni.. Sbb konon igt mcm zoo je.. tp lps kami duk dgr citer rombongan hok 2 keta lg tu... TERUJA gak nih... Tp pape pun.. kene tunggu bos besor (asben den le..) bg green light dl.. Ms pagi Ahad tu.. cadang nak serang Water World.. tp smpi sana.. asben aku ajak masuk Safari lak.. yuhhhuuuuuu... Agaknye dia pun dah syok sama kot.. tgk gambo2 koleksi hok yg dah pegi dl tu.. Sbb mmg lain le.. seronok.. So, kami amik pakej combo.. Safari & Water World dlm $60 ke $70 ntah.. utk sorang.. x igt.. kire kalo pakej ni.. SAVE le $10 sorang tiket dia tu.. Depa yg dah gi Safari tu.. masuk Water World dl.. aku & family.. serang Safari... uhuhuh.. kami 4 branak je le.. tp enjoy abis..!!

Sbb cadangnye nak g water world, aku anak branak pki je la bj cikai.. sbb igt nak trus mandi.. tp g Safari lak.. Tu le psl bj kami ala kadar je.. wakakaka.. tgk anak2 aku tu.. dgn suor pendek lg.. maklum la.. nak trus terjun air konon.. skali kona ke lain.. heheh...

Dah byk sgt intro bebel2 ni.. meh lyn gambo2 aku laks..



Animal World Safari @ Famosa...



Ni ms tgh tunggu bos beli tiket.. lepak kat kusi tu.. ada la baduk 2-3 org ni mai..
pe lg.. jd bhn posing le.. kui3x...



Ni ms br masuk Safari tu.. Ada gambo rimau ni.. sbnr nye x leh snap.. kalo nak snap, kene pki kamera dorang & kene byr le kalo nak gambo tu.. 1 kpg $15 tuuuuuu... (tp group lg 1 tu.. ada yg kene $21 plak.. x phm den..) Tp aku curi2 snap gak rimau ni.. sian dia...



Ni plak.. koleksi gambo2 yg kami beli kat sana.. Kualiti kureennnngggg... sbb ni gambo scan je.. Mmg dorang nye print gambo x cun!! Maklumlah.. dr pintu masuk je, dah kene thn suh bergambo.. nak x nak.. gambo je.. (taktik le tu.. nak blk nanti bile dah tgk gambo kite ada, sure nak beli kan...) sbb x leh snap pki kamera sendiri.. depa le amik.. so, kene le beli.. tuk kenang2an... Pandai depa cr mkn nooo... dah la tiket mahal!! Abis beratus gak la tuk beli gambo2 bersama binatang dorang ni. Yg burung tu.. ntah bile ms le depa ni dok berposing.. aku x pasan pun.. nak blk, aik.. depa ada gambo ngan burung??? Aku x de.. cet!! Mesti ms tu aku sibuk jd camerawoman snap sana sini.. RUGI BESAR !!!



Ni plak.. burung2 kat dpn tu.. ada yg x leh snap.. tp aku selamba je curi amik gambo.. wakakakaa... nasib le.. takan nak tayang je burung tu.. Bior le aku snap tuk koleksi..



Ni plak.. "Elephant Show" !! Nasib kami baik le.. elok2 masuk je.. gajah ni br nak mula pertunjukan.. seronok.. byk aksi gak.. pandaaaaaaaaiiiiiiiiii gajah2 ni.. ada naik beskal tu ha.. angkat amoi pki belalai pun ado...



Ni pun sama.. Leh main bola lg.. Yg plg x thn tu.. gajah2 ni leh joget lagu "Asarehe" cet!! MMg kelako giler bile igt2.. Tgk blk video tu.. nak pecah perut gelak.. Mmg kelakau bile dia gaya2kan ikut lagu tu.. lagu tu kan rancak.. dia pun rancak sama.. berputau2 kepala dok pusing gelong tu.. adeh.... Tp mmg salute le.. terel depa ajor... Byk gak gajah tu.. ada la dlm 10-12 ekor sumer..
Tu.. aksi gajah urut org... mmg pandai..



Lps tgk elephant show.. kami naik truck ni plak.. ni br la betul SAFARI !! hehehe.. Kebetulan hr Ahad, ramai gak la.. kene beratur...



Ni gambo ms dlm truck tu...



Ms ni.. gambo2 sume mmg amik dr dlm truck je.. dah nama Safari kan.. masuk dlm truck berpagar la.. dah tu, dia x stop betul2.. bergoyang2 nak snap gambo tu... jln ms mula2 tu.. mmg adventure le.. terhuyung hayang dlm tu.. mcm naik pacuan 4 roda lalu jln berliku.. chewahh!! Org peknen x leh naik truck ni tau..



Ni le antara koleksi binatang2 yg dpt aku snap...



Ni pun..



Tgk beruang tu.. ms truck kitorang berhenti, dia mai kat truck kami.. adeh.. seram gak.. tp mcm jinak le.. uhuhuh.. sian dia..



Ni pun koleksi binatang...



Ni plak.. bersama rabbits.. Time ni la paling Yiyie suka bebenor.. dia igt kucing agaknye.. dah la comel... abis d kejor nye serata tmpt tu.. smpi terjatuh2 sbb dah kemaruk.. Yg dasat tu.. dia leh sepak & pijak plak.. sian arnab tu.. X baik tul Yiyie ni.. Tp best, leh kasi mkn kat arnab2 tu.. jinak sumer.. elok je dtg ngendeng... 1 peket carrot tuk kasi mkn tu.. $2/- X de yg percuma ye kwn2...



Ni plak.. kami tgk "Multi-Animal Show".. tp kami lewat smpi... dpt tgk aksi beruk je..



Ni le beruk2 yg 'pandai' sgt tu... hehehe



Nak gak posing tu...... takan gambo binatang je kan... pelancong pun nak bergaya.. ekekeke...
Tgk Yiyie tu... teruja tul dia ngan arnab tu.. abis d kejor nye... siap jerit2 lg.. Yg x thn tu.. x mo kuor dr situ lak tuuuuuuuuuu... adoiiiiiiiiiiiii...



Ni gambo2 hok group yg g awal tu.. hehehe.. Naik gajah lg tu... Kat sini.. nak naik binatang2 ni.. sume kene byr.. Pastu nak bg mkn pun kene beli.. cet!! Mcm gajah ni.. kene beli le tebu tu.. brp hengget ntah..



Ni plak.. rombongan pertama tu.. kat apa ke nama tu.. lupa lak.. Cowboy Show ke mende ntah.. Kat sini aku x dpt masuk.. sbb dia bukak lewat.. 2.30 ptg kot.. aku ms tu dlm kul 1 lbh.. abis dah nak kejor ms ke Water World.. Aloy dah bising2.. x dpt la masuk sini... tgk gambo depa je la..



So.. ni le gambo2 ku kat Safari ni... tp tuk edisi Safari lum abis lg tau..... sbb kat sana ada Monkey Island !! dia dlm safari gak.. sbb entry ni dah byk sgt gambo + aku x larat dah nak edit.. kite bg 2 loorrrrr...

Mmg best g Safari ni.. berbaloi jgk la.. mmg besar & byk kaw & pertunjukan leh tgk.. bkn Safari semata2.. dia da mcm zoo le gak kat luor tu.. pastu leh naik binatang sumer.. ada monkey island.. leh naik ala2 'sampan/bot' (x tau nak sebut) heheh... Ni kire promosi ke? haha... Tauke A Famosa, lenkali leh dpt disc x? Wakakaka...

Thanks sbb lyn entry aku kali ni.. Nantikan entry Monkey Island nanti ye..!!




Thursday, 19-Jun-2008 06:03 Email | Share | | Bookmark
Cuti2 Mesia @ A Famosa Resort [Part 1]

 


Salam.. hey..hey..hey.... bertemu kembali..

Waahhhhh.... dr PD ke Genting. Now dr Genting ke A Famosa, Melaka..!! Jeng..jeng..jeng!!
Sbnr nye waktu kami (aku & family le) d ajak ke Famosa ni.., kami x mo pegi.. sbb igt dia serupa je ngan tmpt2 lain.. ye lah.. kat Melaka.. Melaka sll pegi.. pastu igt dlm dia mcm Zoo je la konon... Puas kene pujuk.. pegi la jugak.

Wadduuuhhhhhhh.... x sangka noo... bkn je best.. tp SERONOK GILERRRR woi..!! Nak tau nape aku kata seronok?? Ikuti aje lah entry2 aku kat A Famosa ni dr awal hingga akhir.. pd pencinta keseronokan yg berlipat ganda, di sini lah antara tempat2nye.. yg harus dikunjungi!!

Ni aku pegi bln Mei hr tu kot kalo x silap.. sblm cuti sek lg.. Kami g hari Sabtu & balik KL hr Isnin. 3 hr 2 mlm la kirenye ni. Sbb somi aku tu konon x de mood sgt nak pegi.. so, aku bertolak lewat le sket.. Lg 2 biji kete dah chow awal2 pagi lg.. dlm kul 7.30. Aku gerak dlm kul 12 lbh kalo x silap.. Nak jd cerita.. 2 biji kereta tu tersadai dlm traffic jam yg maha dahsyat.. huhu.. kat highway. Lps je dr hentian Nilai.. rasa2nye le.. Rupanye elok je sblm depa smpi situ, ada treller bwk muatan besi2 tergolek melintang d tgh2 jln.. Pe lg.. jem giler le.. dgr citer, smpi mcm pesta kat situ.. org leh baring atas jln kalo nak.. kete sume sangkut. Ye le.. dah melintang tgh2 jln.. yg blkg sume sangkut le.. Ms tu kete polis sume br sampai, kire br eksiden la tu... Tu yg depa keluar la.. mkn la.. mcm pesta la aku kata... (dorang yg citer) hehe... dkt sejam lbh le sangkut tu.. pastu br le gerak pelan2. Depa smpi sana tgh hari.. trus depa serang Safari dl.. Kami yg kat umah ni, igt lega la.. x sangkut dlm jem tu.. rupanye smpi time kami gerak tgh hr tu.. x abis2 lg jem nye.. berjela2.. Dkt 1 jam jgk sangkut, tp still jln la.. slow2... Bile aku smpi kat tmpt treller tu terbalik, treller dah x de, kene angkut dah kot.. tinggal besi2 je depa tgh angkut... Tp mmg jln tu jem pjgggggggggggggg...... Aku x dpt le amik gambo eksiden tu... mana sempat.. huhu..

Nak tau camne jem dia?? Kite gambo2 tu.. sekaligus tgk gambo kat apartment yg kami stay tu.. serta kaw sekitar.. .. JOM !!




Ni le gambo yg aku snap ms jln kat highway tu tgh jem giler... dr pagi smpi dah ptg.. x surut2.. Sorry la, kualiti gambo x memuaskan.. pki kamera HP jerk...



Ni le a Famosa tu.. dr pintu gerbang, jln masuk tu.. & bgnn apartment kitorang.. dkt area bgnn kami tu.. ada 4 tower..



Kami duk Tower 3. Ni le pintu apartment kami.. yg dahsyat tu... ms kami dtg.. ada la 7 biji kete kat situ.. kami je, dah 3 kete konvoi. Bayangkan le.. punye la byk umah tu... 7 kete je stay??? sadisss... Yg lg kelako tu... ms hr Isnin nak blk tu.. kami 3 kete je tinggai.. Org lain dah blah.. huhu.. maklum le.. hr kerja kan... Seram gak woi... dah la carpark dia menyeramkan.. mcm stor!! Kami park kat bwh je.. selamat deh!!



Ni le ruang tamu dia... luas jgk la.. Aku suka design dia.. seronok la..!! mcm berbelok2 dlm tu.. nak ke bilik tu... mcm nak tersesat pun ada..



Ni plak.. dapur dia... boleh la.. x leh ramai2 masuk serentak... kang tersekat.. wakakaaka..
tuuuuu... ada bibik basuh pinggan...



Ni plak bilik tido.. bilik utama & lg 2 bilik lain.. Master bedroom tu... mmg besar giler babas..!



Ni pemandangan dr tingkap bilik aku... cantik gak..



Ni pun sama.. pemandangan dr tingkap bilik aku.. nampak highway oii.. situ le kite sll lalu ulang alik blk kampung... ekekekekeeeeeee...



Ni pulak.. pemandangan dr balkoni.. cun gak.. Yg x thn tu... ehehe... phm2 je le.. korang pun nampak kan.. gelongsor yg tinggi nak mampuih tu... jeng3x..!! Sume x sabor nak terkam!! Terkam ke x, kite saksikan d entry akan dtg... muahahahaaa... Gambo ni len mcm sket.. aku pun x tau.. aku amik guna setting 'landskap', kuor mcm ni.. ni pun zoom abis ni... sbb jauh bebenor...



Gambo last.. mesti le ada entry posing sket.. kalo x, x nampak pun org nye... hahaha..

Hah... amacam? ok x? Pd u all yg nak pergi A Famosa bebila nanti.. leh la merujuk pd FP aku ni... Bak kata Zai kulim.. Bkn nye entry kosong, berguna jgk pd teman2 lain... sbb leh tgk gambo suasana sesuatu tmpt tu sblm kite berkunjung ke sana.. Kalo org x sudi lyn FP aku... BIOR LE AKU LYN SENSORANG... Muahahahaa... Nanti jgn le indah kabor dr rupa je.. kalo kite tgk web tmpt2 mcm ni.. tunjuk cun2, bile dtg, hampeh.. Ni br entry apartment.. kalo korang tgk entry seterusnye.. mau x sabor nak gi nanti.. heheheeh...

Hope u all enjoy..... thanks lyn FP aku...


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net