By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Saturday, 2-Aug-2008 17:50 Email | Share | | Bookmark
~** Snow World @ Genting Highland **~

 
Halluuuuuu.. kabare sumer??

Ketemu lg ya kali ini.. ekekekekee..
Entry kali ni.. koleksi gambo kat Snow World plak.. Utk thn ni je, ni dah KALI KE-3 kami naik Genting.. heheh.. Asal cuaca kat KL terik je.. kami naik le atas nun.. X semestinye naik atas, mesti main game2 tu sumer.. Kdg2 kami amik angin je.. kan sejuk atas tu.. best le jln.. tgk org main pun jadi le.. huuhhu.. lps tu, mkn buffet, then br balik.. hhehee,,

Tapi kali ni, kami terjah ke Snow World plak.. Teringin gak main 'snow' konon.. wlpn tiruan.. hahah.. At least, merasa le gak.. ni asik tgk org je, asik dgr citer org je.. koman2.. jejak le skali.. uhuhuh.. Tp yg x syok nye.. 'snow' dia.. berupa BUIH2 sabun rupanye.. hampeh tul.. Tu pun ada time2 dia turun & ada kat stgh2 part je.. Perghhhhhhhhh... Tp jd le.. merasa gak.. Nak tunggu yg REAL nye, ntah bile le.. Mcm duk dlm peti ais sejuknye.. hahahah..

X pe la.. kalo ada rezeki lebey sok... merasa la kami main SNOW ORIGINAL kat obersi tu nanti.. Insya'allah....... heheheh.. harap2 le dpt.. kui3x...

Ok, jom lyn gambo plak..




Ni kat pintu masuk Snow World tu.. Smpi sini je leh snap gambo.. sbb kamera x leh bawak masuk.. Tp ada gak yg curi2 bwk.. aku nak curi bwk HP, poket lak x de.. lgpun, somi aku x kasi.. hahahah..



Gambo ni yg d ambil oleh cameraman yg d sediakan.. hampeh tul.. 2 kpg, $30 kalo x silap.. Size 8R & 5R.. Cari duit tul dorang ni.. dah la masuk mahal.. cet!!



Ni gambo2 yg aku snap dr luor cermin je.. sbb tu x cun melecun sgt.. & dr 1 sudut je.. uhuhuhhu..



Sementara tunggu time nak masuk S/World tu.. kami jln2 dl kat situ2.. Abahnye dah nampak kedai coklat, mula la ngidam.. ahahah.. Antu coklat tuh.. Sambor le 2 kotak. Tu yg kami mkn sambil tunggu nak masuk S/World...



Ni plak.. bile bdk sorang ni.. dtg "angin kus-kus" nye.. Mula buat perangai.. ada dia main2 beg2 mahal yg org jual tu.. siap nak bukak zip apa sume.. Kene le marah ngan den ni.. bile dah kene tegur.. ni le jd nye.. Kes "bukak seluar" !! hahahah... Kire ni kes TUNJUK PERASAAN la ni.. Sll gal dia ni wat hal.. bukak seluar la.., duduk tgh laluan org la.. Kalo marah lg kang, mau dia jerit, so.... lantak mu le.. hehehe.. Nasib mu le Yie.. jd model.. Esok dah bsr, ekau tgk le aksi2 hang ms kecik2.. x senonoh betul !! X peduli org lalu lalang, selamba dia je.. Tgk muka dia tu.. merajuk le tu..



Posing kat garden dia.. sblm g makan...



Posing lg... heheh.. Ms ni tgh cr restoran tu le.. punye la sakit kaki, x jumpa2.. tp posing ttp posing.. selagi ada kesempatan..



Ni gambo kat garden tu lg..



Ahhhhhhhhaaaaaaa..... ni dia.. br jumpa.. "First World Cafe" !! Berputau2 nak cr restoran kat genting ni.. Sbb majoriti sume Chinese Restaurant je.. perghhhh.. Tu yg susah pyh cr gak Cafe ni.. Hr tu buffet tmpt lain.. "Restoran Kampung".. Kali ni.. First World Cafe plak.. Menu2 pun menarik.. x rugi pekene kat sini...



Aksi2 menyantap... tp dah hjg2 le.. dah mkn aiskrim pun.. hahahaa.. Ms tgh nyantap.. x amik gambo.. lapor nye psl.. Tgk le pinggan atas meja tu.. melambak.. mcm 10 org mkn.. wkakakaaa.. mana x, sume bende nak cuba.. tp bkn nye abis pun..



Hmm.. Ni le antara menu2 yg kami mkn.. mmg sedap wei.... Korang kalo naik First World ni.. g le mkn kat sini.. mmg sedap.. Ni asik Fast Food yg kat theme park tu je.. boring la.. sbb yg tu, kat umah pun ada.. wakakkaaa... Aiskrim pun ada tu.. byk perisa lg.. wlpn kat genting.. tp ms tu, x le sejuk sgt.. sbb kat dlm.. leh le mkn aiskrim.. tp aku dah x lalu dah.. kenyang siut.. bebudak ni le bergasak mkn..

************************************************************************************************************************

Ok.. Selesai la sudah gambo d Snow World ni...
Tenkiu sbb sudi jenguk.. heheheh..

So, hr tu Zai Kulim suh pomot FP dia... ni dia.. aku nak pomot nih. uhuhuh... Kang x pomot, Zai Kulim ketok pale aku lak... Tu dia... gambo Pantin lama & baru dr Zai Kulim... heheheheh.. Sapa2 nak kenal ngan berkwn ngan Zai, leh le g FP dia... Klik 'link' dia ye...





Wednesday, 30-Jul-2008 02:11 Email | Share | | Bookmark
** Muara Ikan Bakar, Port Klang **

 
Halluuu.....

Nasib hari ni leh update dah.. Smlm kan FP ni biol.. wat maintenance plak.. hampeh tul.. terbantut nak menghapdet. Ok.. Ni dah ok.., kite tgk la gambo2 waktu kami makan kat Muara hr tu.. Lama dah ni.. maklum, gambo basi..

Sbnr nye ni anak buah, si Pospom blanja.. sbb hr jadi laki dia.. "JOHAN".. kui3x... Yg ke brp?? Huhuhu.. x leh sebut.. byk sgt dah tu.. wakakakkaaa..

Jgn citer byk sgt la wei. JOM TGK GAMBO TRUS !!



Posing.. posing wei..



Acara memilih...



Ni le bezday boy... ops..!! BOY ??? muahahahaaaa... Yg besor tu tau.. nkn yg kecik tu.. Yg kecik tu.. anak dia.. Yg bj ijau tu.. Puan Pospom.. eekekkeee..



Ni le antara menu2 yg kami santap pd hr ituewwwwww.....



Para pelakon tambahan... kih..kih..kih...



Dr ptg, smpi la ke mlm hah... br reti nak balik..



Saja... gambo sunset.. mesti kene ambil wei.. br cukup syarat... cun tu.. sunset kat pantai..



Sunset lg weiiiiii....

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ok.. tu le alkisah nye mkn di Muara.. Nak kata sedap sgt tu.. hmm.. ntah le.. ada tmpt lain lg sedap kot.. wakaakaka.. Muara skang x mcm dulu le.. Air dia pun x fresh sgt.. mcm dah sedia lama je.. ceh.. Ikan2 pun x fresh sgt... X pe.. Nanti tgk acara mkn kat Jeram, Selangor lak.. lg FRESH beb..!!
Tungggggggguuuuuuu.........

Ok lah.. THANKS lyn pic aku.. daaa....



Wednesday, 23-Jul-2008 01:36 Email | Share | | Bookmark
** Date ngan WILDA sambil deco CC **

 
Yuhhhhuuuuuuuuu...

Kali ni.. entry lain lak.. Kisah nye g DATING ngan WILDA @ BIBU. Kami date 2 weeks ago.. hr Ahad. Nak tau kami date kat ne? Kat Kedai Bagus.. wakakaakaka... Sbnr nye aku nak beli brg2 le kat situ.. Makcik WILDA ni le tukang tunjuk.. Blk dr kedai Bagus tu.. trus le ke umah dia... kui3x... Konon2 nak tgk camne WILDA ni nak mendeco.. Maklumlah.. kene menuntut dl.. Wlpn WILDA ni pun br berjinak dlm bidang ni.. aku x peduli, aku nak tgk gak.. kah3x... So.. sambil2 tu.. aku numpang la skaki 'conteng' atas cup cake dia.. hahah..

Yg kami kat dapur 'bersilat', yg bebudak main kat depan.. Tgk je la gambo dorang tu.. heheeh...
Yg tlg bersilat kat dapur, sapa lg kalo bkn c Nuha... merangkak2 mai nak tlg.. kih3x...

Apa yg paling aku kesal kan.. dah asyik melayan CC tu.. smpi lupa nak bergambo sama2 ngan c WILDA ni... Hampeh tul.. Pdhal aku bwk kamera.. dr rumah dah plan nak amik gambo sama2.. bile dah smpi umah WILDA lupa daratan dah.. Aku teringat bile je dah naik kete nak balik.. Hampeh tul... X po.. kalo ada rezeki, kami dating lg.. leh le bergambo lg.. heheh..

So.. sbb x de gambo kami bersama, korang lyn je la.. gambo cup cake kami yg 'comot' tu.. hahahah . Tp wlpn aku x bergambo ngan WILDA, aku dpt bergambo ngan anak dia.. heheh.. aku amik time WILDA 'berjoget' kat dapur goreng ayam madu!!

Kami janji nak hapdet gambo ni sama2.. lama tul peram. 2 hr dia x mai keje.. kene la aku peram lg.. heheh. Gambo sama.. sbb dia cilok dr aku.. tp editing lain2 la yea.. heheh..
So.... tgk2 la yea...



Ni l;e hasilnye 'contengan' kami.. yg ada nama tu, tuan yg 'conteng' tu wat.. ahahaha..



Ni pun.. heheh.. kasi zoom sket..



Ni le.. keje bebudak tu.. main.. main.. main.. siap kuor kete kebal lg tu.. eh.. kete kebal plaks..



Gambo ngan Mak nye x de.. anak dia pun jd la...



Tgk c Yiyie... lyn anak patung.. wakakakaaaa.... aku rs gambo ni, c Wilda nak sabotaj kot.. kite tgk kat FP dia.. apa dia wat...



Sbb gambo WILDA x de.. aku paste kan gambo lama dia yg dlm koleksi aku.. wakakkaaa...
Dia marah aku buh gambo ni... tp aku nak jgk.. kih3x...


So... korang sume.. dah lyn pic aku ni.. apa komen anda? wakakakaaa...


Quote:
To makcik WILDA a.k.a BIBU, THANKS A LOT.. sbb sudi teman aku & sambut aku sambil bentang kapet ijau.. ahahahahaa... walau mcm mana pun.. enjoy abis le..!!


Monday, 21-Jul-2008 07:09 Email | Share | | Bookmark
~ Rompakan ~

 
 
 
View all 19 photos...
Sj nak tempek gambo2 kes rompakan di Carrefour Wangsa Maju mlm td.
Kebetulan ada kat sana.. Ms tu lbh krg pkl 8.20 -8.30 mlm la..
Kedai yg kena rompak tu.. Kedai Emas TOMEI !!
Kalo bc petikan dr Utusan Online.. (kalo x utusan, Berita Harian kot - lupa)
Sorang staff dia mati kene tembak & mereka kerugian lbh krg $500K.
Perompak seramai 5 org, terlepas !!

Ms kejadian ni.. aku kat Nagoya Textile. Ms tu br abis beli kain utk belaju melayu bebudak ni.
Then ms dah keluar tu, sj la tgk2 dr jauh kain2 murah kat depan Nagoya tu. Borak2 jap ngan asben.
Tgh borak2 tu.. terdgr gak bunyi 'kaca pecah'.. dok ckp le.. cermin apa plak pecah tu.. Dlm hati ckp.. "ade rompakan ke?" Tp diam je la kan.. sbb x terpikir pun..
Elok2 je nak gerak ke dpn.. tgk2 org ramai dah kecoh.. Ada yg mcm lari bwk anak2 la..
Ada lak 2-3 org lelaki dok lari menghala ke kami.. sbb kat nak Nagoya tu kan ada pintu keluar jgk..
agaknye security dok kejar jg pintu sana ke.. x tau la.. weh.. suspen gak la..
Sume dok tertanye2.. "kenapa2..?" Ada la org ckp kene rompak. Tp kedai apa x tau..
Bile keadaan dah lengang sket.. kami ke dpn sket la.. Rupa2nye kedai emas Tomei yg kene pow!!

Uiks.. nasib kami lewat sket.. nasib kami dok telek kain dpn nagoya tu.. kalo x, kami mmg betul2 dpn kedai Tomei tu.. Sbb smlm nye dha g Carrefour ni.. tp mlm td dtg lg sbb ada masalah kat resit
tu.. Kire nak g kaunter khidmat pelanggan tu le. Kaunter tu plak.. betul2 BERHADAPAN ngan Tomei tu.. Kire nasib baik le. Kalo kami awal sket.. mesti suspen giler.. Ye lah.. perompak dpn mata.. aiyoyyooo.. Kedai2 berhampiran sume dok tutup kedai masing2.. pdhal perompak dah lari pe?

Menurut India security tu.. (dgn poyo nye citer..) Amoi kene tembak tu x pape.. bleeding sket je.. dah anto spital. Emas x dpt ambil.. sbb cubaan pertama perompak ketuk, x pecah. So, dorang tembak & pecah, tp emas jatuh bwh. Then perompak lari.. Tp bile kami blk umah, tgk berita online.. lain lak citer nye.. Mcm tertera kat atas la.. So, mamat security ni.. bior betul cerita.. Siut je.. Igt betul la hero.. Hampeh, salah info!! Punye la aku tgk wartawan & cameraman dok intebiu dia!!

Tp yg paling SERIAU.. aku nampak amoi tu..!!! Asben aku tunggu blkg.. aku cam biasa la.. suka nyibuk.. hehehe Nyelit2, dpt la lps ke dpn kedai tu.. Ms tu nampak dorang bwk kerusi roda.. Mesti ada yg cedera ni!! X lama lps tu.. nampak security india ni.. dok tolak amoi (mangsa) tu. Keadaan amoi tu mmg la mengerikan!! Mmg x byk darah.. aku nampak kesan tompok tembakan tu kat pinggang dia.. tp amoi tu.. mcm nyawa2 ikan je.. Kepala terlentok kat kerusi roda tu.. mulut ternganga.. gerak sket2.. betul2 mcm nyawa2 ikan. Muka pucat lesi!! Itu security tu kata x de pape?? Honggak dia!! Aku tgk pun meremang bulu roma & kecut segala isi perut.... Berair mata aku, takut nye pasal.. iieee... seram beb!!

So, itu le.. cerita aku kali ni.. heheeh.. sj masukkan gambo.. tp slps kejadian le.. Gambo perompak x de.. kalo ada.. aku dah kene intebiu le plak.. heheh.. Gambo amoi tu pun x de le aku snap.. tgh haru ms tu kan..

So.. kire nasib kami baik le.. jauh sket dr situ.. sbb dr Nagoya ke Tomei tu, x le jauh sgt.. And aku rs. Tomei kat Carrefour ni.. dah bbrp kali kene rompak.. gilos tul !! Brani dorang masuk tmpt org ramai mcm tu.. Mcm mana la waktu perompak tu nak lari selamatkan diri erk? Mesti d langgor nye org2 kat situ.. dah la ada pistol lak tu...

Akibat dr tu.. sume jln berhampiran Carrefour.. ada roadblock.. Rs nye perompak tu naik motor kot..
supaya senang lari.. sbb polis byk thn motor.. Smpi kat umah aku pun ada polis wat r/block..

Jom tgk gambo.. aku malas edit !!



























Friday, 18-Jul-2008 02:25 Email | Share | | Bookmark
Last Day @ A Famosa [Part 6]

 
Fuuuuuuuhhhhhhhh........... akhirnye smpi gak part akhir episod A Famosa ni..
Lega rasanye.. kalo x.. rs mcm semput.. hahahah.. yelah.. byk sgt gambo nak edit..
dah abis yg episod ni. br lega.. dpt la hapdet gambo tmpt lain plak..

Ni adlh hr terakhir kami kat sana.. So.. pagi2 tu.. sume lemah longlai.. penangan mandi kat water world nye psl.. x larat dorang ni.. yg askar2 kecik tu.. lg le.. x leh nak bgn... terbongkang je atas katil.. penat sgt le tu... C Amri smpi kene angkat bile kami nak g breakfast tu.. tu yg bad mood je tu...

Kitorang breakfast kat tower 4 kalo x silap.. kecik je tmpt dia.. mkn kat sblh pool... Menu 'ala-carte' je.. bkn buffet!! Rs nye sorang $10/-. Ada 3 jenis menu... pilih salah 1.. pandai2 korang la nak mkn pe.. heheeh

Lps breakfast, blk apartment, kemas2 & kami pun blah le ke kampung halaman masing2.. wakakakak... kampung tu.. kat KL jerrrkkk hehehhehee..

Jom saksikan gambo aku nih..



Haaaaaaa.... tu dia... askar keletihan penangan penat main dlm air smlm nye.. x leh bgn.. org dah siap.. dia berselubung lg.. heheheh..



Kami breakfast kat sini... tepi pool.. tp pool ni mcm x de org mandi je.. dia wat hiasan je kot.. ahhahaah...



Ni le menu pilihan.. ada 3 je.. pilih salah 1.. sbb budget, sorang $10 je kan.. So.. ramai tibai ns set lemak.. sbb yg lain mcm x kenyang je..



Ni le rupa org2 yg kelaparan menunggu menu siap.. (mcm la nak kene masak, lama bebenor.. teruk la service dorang ni..)



Ni plak.. aksi org yg tgh menyantap.. hehehe.. lapor sgt ke weiiiii..??



Ni le antara yg kami jamu... set ns lemak.. sapa yg amik set lain tu.. aku x snap le gambo.. hang duduk meja lain kan... heheheh Ns lemak dia ok gak.. sambal dia sedap.. tp phm2 le.. sbb org x ramai.. rs mcm dia recycle je smlm punye.. aku tgk, timun dia mcm layu je.. cet!!



Ni plak.. bdk bad mood. Maklum la.. bgn tido trus kene angkut g sini.. Mood x baik le.. Dia ni nampak je diam & pemalu.. tp kalo angin kus2 dia mai.. haaaa... pecah tembelang.. tgk la ni. kalo dia naik angin tu, dia kata nak baring atas lantai, dia baring je... bkn kire kotor ke apa.. x leh tegur, kalo tegur kang.. menjerit 1 alam.. buat malu je.. so, gasak ko le.. blk bilik kang, mandi.. heheh..
** penah gak dia wat hal.. duduk atas simen dkt tgh2 laluan org ramai.. naik angin nye psl..



Ni plak.. acara rutin tiap kali kami ber-cuti2 mesia... iaitu.. bergambo beramai2.. hehehe...


So, tamat lah sudah... percutian kami di A Famosa... Nantikan entry2 baru next week yea...
Daaaaaaaaaaa......


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net