By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Saturday, 23-Aug-2008 06:04 Email | Share | | Bookmark
** Our 10th Anniversary **

 
 



























######################################################################################

Hari ni genap 10 tahun hari perkahwinan aku... Gambar2 ni sumer kire "ANTIQ" ni... heheh..
Pape pun.. doakan semoga kami berkekalan selamanye...


Friday, 22-Aug-2008 05:07 Email | Share | | Bookmark
** Entry Khas, Tag & Awards **

Salam semua..

Kali ni nak selesaikan 'tugasan' & ucapan thanks pd yg sudi memberi award pd aku ni..

So.. kite tgk.. apa itu..

1) Entry khas dr watie..

Thanks Watie.. sudi gak tempek entry tuk aku..
so, terimalah.."thank you" dr aku ni..



Pd sapa2 yg nak kenal.. ini le watie & suami nye.. yg romantik gitu..




2), Jwb tag !! Dpt 'tugas' ni dr Kak Baayah, Rin Zura & Wilda c budak nakai.. (mmg nakai pun..)

Nampaknye x leh ngelak lg kalo dah ada bbrp org yg 'jeles' akan kelapangan aku ni.. (x leh tgk org free sket, nak sabotaj aje..) hahaha.. Jgn mara noooo... gurau ajer..


RULES
The rules of the game get posted at the beginning. Each player answer the question about themselves. At the end of the post, the player then tags 5 people and posts their names. Then goes to their blogs and leaves them a comment. Letting them to know that they have been tagged. Let the person who tagged you know when you've posted your answer.



Quote:
1) What were you doing 5 years ago?

5 thn lps ? Thn 2003 la gitu.. X de bende menarik pun.. cam biasa je. Ms tu masih keje lg kat Wisma Central, Jln Ampang tu..

2) What are 5 things on your to-do list for today?

Hr ni Isnin.. mcm hr2 kerja lain..

1) pagi2, anto somi & anak kat pintu g keje & sekolah.
2) basuh baju & sambung tido sementara bj 'jln' dlm mesin.
3) cek email, FP & FS. Kalo rajin, layan porum HA.
4) Sidai baju & masak.
5) Mcm rutin biasa, mkn, tgk tv ke, lyn tenet lg ke @ lain2..

3) What are 5 snacks you enjoy?

1) kerepek.. apa2 pun boley
2) keropok ikan @ lekor (yg grg sendiri tu..)
3) coklat
4) asam2
5) kurma ke, kismis ke.. (apa2 yg ada kat umah tu ler.. )

4) What are five things you would do if you were a billionaire?

Bile le leh jd ni? kalo le dpt.. (poyo je ni..)

1) angkut family g haji, then umrah plak
2) sure le nak umah besau2.. sume nak lengkap.. chewah !
3) ada la peruntukan utk menderma tiap bln..
4) beli apa2 yg x dpt beli ms x de duit dulu.. wakakakaka.. (lg poyo ni)
5) ada la simpanan yg x leh 'sentuh' utk ms2 memerlukan nanti d samping pelaburan.. ngeh3x..

5) What are five jobs you've had?

Byk nye nak? Mana la aku keje byk sgt..aiseh..

1) 1st skali.. penah keje kat klinik. Sambil2 tu, blajo komputer.. (x igt brp bln ntah)
2) 2nd, keje kat legal firm kat Jln Tun Perak.. Wisma Teck Choon tuuuu.. (dlm sthn lbh kot..)
3) 3rd, pastu tuko keje.. tp legal firm jgk la.. kat wisma Central, Jln Ampang tu, sblh KLCC. (dkt 7 thn gak)

Ada 3 je la.. lg 2 x dok.. hahaha... No 4 tu.. jd housewife aje ler....... ekkekekee..


Ok, tag ni pd akan menyerang pd lg 5 org lain, iaitu :-

1) Wawa => http://ssalwa.fotopages.com
2) Mamasya => http://mamasya.fotopages.com
3) Adik Syafiq => http://syafiqakram.fotopages.com
4) Watie => http://shahwatie.fotopages.com
5) Dod @ Dilla => http://dilabangi.fotopages.com

(kalo yg dah dpt & dah buat tu.., kire lps la korang yea..)


3) Award dr Adik Syafiq.. Thank you Syafiq.. sudi bg award ni..




4) Ni plak award Bro Jeff..

Alahai bro.. tenkiu le bebyk.. sudi pilih sy tuk dpt award ni.. heheheh...




5) Skang ni musim award sana sini plak ye.. So.. di kesempatan ini.. nak ucapkan beribu2 ucapan trima kasih pd semua kwn2 yg sudi bg award & tinggal 'jejak' kat FP aku ni...

Jadi.. aku nak, korang sume 'sambut' lah "thank you" dr aku ni...



Tuesday, 19-Aug-2008 07:07 Email | Share | | Bookmark
** Mkn2 di Jeram **

 
Hai..

Dah nak bersawang, kene cpt2 kemas ni.. hahahah...

Kali ni entry mkn2 kat Jeram, Selangor. Sbnrnye.. ms ni pergi melawat arwah makcik sebelah suami meninggal kat sana. Kluar umah lbh krg tgh hari.. smpi la ke ptg.. kire hingga sume selesai la. Mmg x jamah lg nasi pd hari tu.. So, perut mmg berkeroncong mintak d isi..

Sementelahan kat sana ada tmpt baik tuk menjamu.. singgah le.. Tmpt yg penah pegi tu, blm bukak lg.. sbb wat renovation. So, kami pergi Medan Ikan Bakar sblh nye plak.. Ok jgk kat sini.. Ikan2 dia FRESH !! X mcm kat Muara, Port Klang tu...

X yah ckp byk.. jom tgk gambo ok.. Sapa2 yg 'terliur' tu.. leh le singgah sana kalo kebetulan lalu kat Jeram.. hehehe...



Sementara menu yg d pesan smpi, posing dulu... Aloyyyyy....



Ni la menu2 kami mkn.. sedap beb... !!




Tgk aksi Yiyie ni... piring cicah letak kat kepala la.. kenyit mata la.. mcm2...



Nak tau sedap x sedap kami santap.. tgk aje leerrrr.....



Acara rutin... snap gambo sunset...



Sunset lagi....

###################################################################################

Itu la shj gambo2 yg aku pilih tuk edit.. MAAF la.. mutu gambar agak kureng sket sbb aku guna camera HP aje.. maklumlah.. takan nak bwk camera plak kan.. agak2 la..

THANKS lyn pics aku......

Daaaaaaaa......



Tuesday, 12-Aug-2008 08:28 Email | Share | | Bookmark
~** KL TOWER **~

 
Salammmmm....

Ni sbnr nye sambungan dr jalan2 hr tu. Sbnrnye, balik dr Tugu Negara tu, kami ke KL Tower ni. Lps tu cadangnye nak ke Laman 2008 tu.. Tp lupa la jln masuk ke Tasik Perdana tu.. Tu yg x jd pegi.. Ni je la destinasi kami.. heheh..

Kami x naik atas pun.. just jln2 kat bwh tu je.. Lenkali la naik.. lg pun ms tu ramai org gak..

Utk sapa2 yg nak naik Menara KL ni.. rege tiket adlh $20/- utk dewasa & $10/- utk kanak2. Tp bg warganegara Malaysia, sila tunjuk I/C, nanti dpt disc 50%. Kire dewasa $10/- & kanak2 $5/- le..

So.. jom tgk gambo2 aku ni.. x byk.. sket je.. aku pun dah x de idea nak edit mcm mana.. sempoi aje.. Jgn bosan noooooooo......... JOM !!






Yie geram tgk air ni.. nak mandi le tu.. dia kata nak mandi "titam".. Titam tu.. kolam ler... heheh





Pekene aiskrim Turki plak.. hehhe..



Tgk aksi Yiyie mkn aiskrim.. kalo x comot, x sah.. sume org nye aiskrim dia nak rasa.. tu mcm2 kaler kat mulut tu..


###################################################################################

Thanks lyn pic2 aku yg x seberapa ni... uhuhuh.. x de idea nak edit la wei.... tolon..tolonn....



Quote:
Wak Kumis, Dilla, Kak Bay & kwn2 lain.. sbnr nye, saya dah penah jejak pun kat puncak menara ni dulu-dulu.. kire2 10-11 thn yg lalu.. eheheh... Kire ms tu, KL Tower ni baru2 lg la... Jgn ckp kat tmpt teropong tu.. Sy menjamu selera kat atas tu mcm Dilla... hehe.. 2 kali sy mkn kat Menara Berputar tu.. skali Hi-Tea kot. & skali lg Dinner.. Dua2 sy dah merasa.. Mmg seronok beb !! Mkn sambil berputar & tgk suasana baik waktu siang & mlm.. Kalo mlm pun x kurang hebatnye.. sbb leh nampak lampu2 bergemerlapan.. Cantik !! Tp dulu rege mkn kat situ x le mahal mcm skang.. uhuhuh... Dinner lg mahal kot. Tp mmg puas hati.. byk pilihan & sedap2.. lg2 desert dia.. fuuuh.....!!


Saturday, 9-Aug-2008 09:17 Email | Share | | Bookmark
**~ TUGU NEGARA ~**

 
Tu dia.... Kami mai lg...

Kali ni koleksi gambo2 kat Tugu Negara. "National Monument" la kirenya kalo ikut dlm iklan mat saleh & bebudak sek tu.. wakakakaaa.. Dah bertahun x jejak sini.. last rasanye ms zmn sek rendah dl. Yelah.. asik jln mkn angin tmpt lain.. tmpt2 mcm ni, kite pinggirkan plak.. Sudahnye anak2 zmn skang, x penah tgk tmpt2 peringatan mcm ni. Anak tu.. muzium x penah gi.. pendek kata tmpt2 yg kite g time sek dl, dia lum penah smpi lg.. x tau la kot2 sek dia ada wat lawatan ke tmpt2 mcm ni..

Sbnr nye ms ni, x le berniat nak g sini. Cadangnye nak balik umah mak. So, pagi2 tu.. siap2 ala kadar & trus g balik Selayang. Dr KL ke sana, dlm 1/2 jam je lbh krg. X bgtau kat mak pun nak blk pagi tu.. akibatnye.. omak den x de umah.. kuoe le pulak merayau.. Nak masuk umah, x leh.. Adehhh.. maka jd cerita.. kami patah balik ke KL.. tu yg jd bidan terjun g Tugu Negara !! Dgn bj bdk2 ni.. bj basan aje.. tu le akibatnye.. c Aloy pki bj cikai je.. wkakaka... suor katok !! Nasib x pki bj tido.. ye lah, igt nak blk umah mak aje.. rupanye, melencung tmpt lain lak..

Yg Aloy tu siap pki topi askar plak.. Sbnrnye beli kan c Yiyie tu.. Tu yg heboh nak bwk balik umah atok nye.. siap ada senapang skali sbnr nye tu.. tp senapang tinggal dlm kete le... Segan plak nak angkut.. c Aloy nak bwk sbnr nye tu.. aku yg x kasi.. heheh.. Kang nampak sgt lak nak g Tugu Negara tu.. pdhal, kebetulan aje.. wakakakaa..

Tgk la ye aksi2 depa ni..















********************************************************************************************************************

Apa macam..? Harap korang lak lps ni sampai ke Tugu Negara ni.. Jgn asyik jln tmpt lain je.. wakakaka... Jd la patriotik sket.. ekekekeeee...

Thanks layan gambo2 aku kali ni..

Ketemu plak d KL Tower soonnnnnnnnn....


Quote:
=> Brp kali dah korang g Tugu Negara ni & bilakah kali terakhir jejak sini...? heheheheh..
JAWAB JANGAN TAK JAWAB..


Quote:
Zai => Hang mmg.. tau nak cop aje.. hehehe.. Jgn jln je sana sini, Tugu ni jejak la skali wei..
Mrs henri => Ye.. tmpt ni masih lg terjaga & kemas.. Maklumlah.. tmpt kunjungan pelancong ni.. Kite je x pandang tmpt2 mcm ni, tp pelancong still berkunjung.. kene la jaga kebersihan ye x? hehehe..
Yatie => A'ah.. dulu2 tmpt mcm ni popular.. masuk dlm senarai lawatan.. Tp bdk2 sek skang.. tmpt lawatan pun dah 'beralih arah..'
Baayah => Kite ada kurang sket taraf 'RATU' tu.. hehehe.. KL Tower tu.. blk dr Tugu ni, tu le psl.. a'ah, kebetulan ada bwk kamera dlm beg.. kire nasib baik le hr tu.. wkakaka.. sbb somi sy ni suka jln ngejut.. Mmg nak kene spare le kamera sentiasa.. tp berat tu yg malas.. heheh..
- Cet, ngata kite le psl Laman tu.. x pe la, Watie dah gi.. ok la tu.. wkakakaaa..
- Gambo tu terang sbb ada yg kene edit sket.. yelah, panas sgt, jd kelam plak.. Aloy mmg, angin dia lak nak posing x abis2.. konon nak suh cuci kat kedai, masuk album.. tu yg sakan jd 'model' tu.. heheh
- Org ms tu ramai gak kak, cume sy pilih gambo2 yg x de org tuk mausk dlm ni.. hahaha.. kebanyakkan nye pelancong luar kot.. muka sume spesis cina je.. ada gak yg dtg naik bas ramai2..
- Ni dah bosan guna collage yg ade ni, tunggu SIFU ajor.. lum kesempatan lg.. heheeh.. Banner tu, sy guna bucket nye.. payah nak match ngan music plak.. lenkali la try.. hehehe..
dOd => Ye ke dilla? den tibai aje amik.. x terel, wat2 terel je le.. heheh.. blajo dr FP sifu2 lain.. heheh


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  [13]  14  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net