By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 21-Oct-2008 03:20 Email | Share | | Bookmark
My Birthday...



Salam..

Sorry lama x hapdet.. bizi giler lak kali ni.. Tambah ngan penat lg..
asik jln.. penat... x abis jln.. penat lg.. hohoohh...

X yah ckp byk.. jom tgk entry aku kali ni.. heheh

Kali ni.. Birthday aku lak.. 21 Oct ye... yg ke brp? Korang tau kan.. x yah le sebut.. hahaha..
Kami sambut anak branak aje...

Jom lyn gambo2..




Ni le rupa kek bezday somi aku belikan.. ngee.......
Lilin 3 batang tu.. x bermakna "30" thn tau.. blm cecah 30 lg wei.. ehehhehe..
x de lilin kecik.. balun je la 3 btg tu...




Jom potong kek weh...




Mcm biasa le.. bebudak ni yg over lebey..




Tgk rupa Yiyie ni.. masya'allah...... hingga menjilat pisau lg tuh..
Gasak ko le.. janji puas hati.. hahah..

*************************************************************************************************************

So.. itu aje gambar nye...
THANKS lyn pic aku..
Daaaa....


Thursday, 9-Oct-2008 14:35 Email | Share | | Bookmark
Raya 2008 (Part I)

Salam...

Entry kali ni lak.. gambo raya kali ni..
Sbnr nye ikut perancangan beraya umah mak dl.. so.. tgh hr raya pertama tu, br blk kg kat Muar. Kirenye ptg/mlm sblm raya tu blk umah mak.. tp sbb tiba2 ada call dr kg, pakcik sakit.. mak abah terpaksa blk kg sehari sblm raya. Jd kami adik bradik ni.. kene ubah haluan masing2 la..

Igt nak snap gambo 1 family.. anak menantu serta cucu.. Pastu nak snap gambo tiap family
adik bradik tu.. sbb x penah amik gambo mcm tu lg.. Tp.. plan lari plak.. x de la gambo tu...

Nak jd citer.. pagi raya tu, aku braya umah kak ipor aku kat atas dl..
lps tu, br kami blk ke Muar... akak aku pun ke Muar dr umah dia.. ptg sket..

Gambo2 yg ada ni.. ms 1st day raya kat umah aku & kak ipor je..
Part II nanti br la gambo ms kat Muar... Wlpn x dpt gambo 1 family..
tp ok la tuh.. gambo campur2.. heheh..

Jom tgk..




Ni la gambo aku anak branak.. heheheh...




Ni gambo posing anak branak..susah nak suh bergambo bdk2 ni.. ada yg x mo pki songkok la, x mo sampin la.. ada yg muka sememe la.. gasak le korang.. Kene paksa gak bergambo... bkn senang nak posing sedondon mcm ni.. hehehe..




Ni plak.. aku, somi, akak ipor & abg ipor...




Ni plak.. keseluruhan nye.. family aku & kak ipor.. anak branak..
cume ada sorang anaknye laki bini x do.. brayo ngan mentua dia.. heheh..
tema pink & coklat.. tp ada 1 biru.. lari tema daaaa.... hhheheheee..


Itu aje le gambo2 nye.. malas nak edit byk2 le.. jd la kan..
nantikan episod ke 2 nanti.. byk lg gambo ms raya kat kg.. heheh..




Quote:
NOTE : Sabtu - Selasa (11/10 - 14/10) aku x de kat KL. Mau sambung Cuti2 Mesia yg dah lama x berasap.. heheh.. Ke mana? Tunggguuuuuuuuuuu...


Tuesday, 7-Oct-2008 16:56 Email | Share | | Bookmark
" Persiapan Raya"

Salam..

Selamat Hari Raya semua !!

Apa citer raya thn ni? heheh..
Aku x do idea nak bebel2 la.. sbb gambo yg nak d tempek kali ni agak2 basi gak.. sbb nye gambo persiapan raya. Rasanye nak buh gambo ni dl, br best buh gambo ms raya lps ni. Yelah.. penat2 snap.. tp x masuk sini.. pe kes.. heheh..

Nak update ms sblm raya hr tu.. x berkesempatan.. so, blh la kire nye ye.. aku tempek skang.. Nanti ada ms free.. br aku tempek gambo time raya.. Jgn Marah nooooo..

Bkn la gambo apa sgt pun.. just gambo kuih2 raya yg aku wat.. & persiapan bj2 utk raya je..

Jom tgk..















Quote:
Ni le rupa kuih raya yg aku wat. 1st time cuba wat sendiri.. blh le.. lepas tuk sendiri2.. hahaha..
Selama ni tunjuk2 je.. Kali ni kuih tunjuk ada 1 jenis je.. tp aku x le snap gambo nye.. Aku cume 'tunjuk' kuih sampret. Sbb sampret tu mmg le sodap gilerssss.. hahah.. mana tau wat sendiri.. oder je le. Jgn komen byk2 sgt erk.. kang terbantut nak wat lg thn dpn.. hahah..





Quote:
Ni plak "assistant" aku yg paling setia. Tgk aje lah gaya dia tu.. bersungguh2..hahaha.. Mana aku x kata SETIA, dia sanggup tunggu aku buat kuih.. kdg2 smpi kul 2 pagi. Bile ada hari aku x buat kuih, dia akan ckp.. "ibu, nak wat kuih.." heheh.. nak nyibuk le tu. Pastu lak.. dia nampak kuih aku tu bentuk bintang, abis bile g jln2, nampak bentuk2 serupa dia kata "kuih ibu" hehehehe. Dan sll la mixer aku jd mangsa bhn ujikaji dia.. siap bwk ke dpn, psg sendiri.. mmg betul step2 dia psg tu.. tinggal lg.. x psg plug tu je.. kalo x, mau idup.. Kalo d tanye @ tegur, dia akan ckp mcm ni plak "Yie nak wat kek arrr..." kah3x...





Quote:
Ni plak.. langsir yg aku cuba jahit sendiri jgk. (sume bantai sendiri je ni.. heheh) Aku x de le penah join mana2 kelas jahit.. Ni pki hentam aje.. tgk cth.. ikut2 gitu.. So, x le sekemas mana.. Stkt jahit tegak2 tu.. lps la.. tu pun x cun sgt.. Tp kalo nak yg beropol2, mmg aku x reti.. kene tempah le gamaknye tu.. heheh..





Quote:
Yg ni plak.. bj tema kitorang thn ni.. ala2 shocking pink gitu.. ke fushia erk? hahah.. Nasib dorang nak pki kaler ni.. huuh.. maklumlah.. terang giler ni.. Gambo ni koleksi tuk 1 family.. Yg tepi tu.. hok Aloy & Yiyie nye. Labuci kat dada tu.. jahit sendiri je.. Cume bj je tempah..





Quote:
Yg ni plak.. bj raya aku.. x le byk mana.. ckp le ni 2 psg. Bj kurung & kurung pahang. Bj kurung byk2 bkn aku pki pun.. sbb aku x keje.. bj keje pun dah byk bg org.. heheh.. Kasut lak.. x de le kasut tinggi.. sbb skang aku dah x sesuai pki gitu.. so, sambor sandal je le.. Lgpun selesa.. baik tika jd mak buyung atau x.. sandal gak yg best. Kasut bertumit2 ni.. beli pun.. sudahnye x pki.. ceh..








Quote:
Yg ni plak.. koleksi bj anak2 aku. Atas hok Aloy punye.. & bwh, Yiyie nye. Jd le.. sorang dlm 3-4 psg.. bkn sll borong bj.. Bj dorang yg byk dr ibu abah nye.. hehehe..


********************************************************************************************************************


Ni plak.. koleksi kad2 raya dr member2 FP yg x sempat tepek hr tu.. THANKS pd u all yea..

Dr bro fakirminds :



Dr Alis Dania :



Dr Kak Kamalina :



Dr Kak Baayah :



Dr Ejard Kethot :





Tuesday, 23-Sep-2008 07:38 Email | Share | | Bookmark
** Choc Moist Cake & Menu Berbuka **

Salam..

X mo ckp byk.. sbb x de idea dah.. meh la layan gambo2 yg tersadai utk bln puasa nih..

=================================================================

Yg ni gambo2 kek aku try wat ms Anniversary dl (sblm puasa ye teman2)..
Jom tgk..






Org lain nye anniversary.. org lain yg beria2 ptg kek.. hehehe..


****************************************************************************************************************

Ni plak gambo2 juadah berbuka puasa dr awal ramadhan hr tu.. Ms awal2 rajin la try2 resepi baru.. Ada yg dr FP Kak Madiha, Kak Jasmeen & lain2.. Layannnnnzzzzzzzzz...!!













Ni plak menu yg akak ipor den kasi.... Nasi ayam & ayam bercili..




*******************************************************************************************************************

Ni plak hadiah & kad raya dr teman2 FP..
Pulun.. jgn x pulun..

THANKS pd member2 yg sudi bg adiah & kad raya ni yea....





























Monday, 8-Sep-2008 16:20 Email | Share | | Bookmark
~ Anniversary Celebration @ Quality Hotel ~

 
Addoooiiiiii... MINTAK MAAP la kengkawan sumer..

Tersadai lama FP den ni x berusik.. jgn la marah no.. biasa la.. kalo tahap malas dah mai.. gini le jd nye... Lg2 bln posa ni.. heheh.. Jgn marah2 no.. nanti den singgah umah memasing.. Gambo baru.. tiap hr dok snap.. nak edit & hapdet tu yg malas... haddooii.... Dah kene SOUND pun suruh hapdet..

Kali ni.. gambo x le baru... basi gak ni.. 3 minggu lps nye gambo. Sj mkn2 kat Quality Hotel tu..
amik hi-tea.... Leh le tgk gambo2 nye ye.. Kalo tang mknn tu.. JGN smpi leleh liur plak.. kang batal pose.. hehehhe..

Jom layannnnn...






















************************************************************************************************************************

Harap berpuas hati la ye.. cukup utk kali ni.. kalo malas x mai2.. leh le update lg.. wkakakaka..

THANKS lyn FP den ni ha...



[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net