By: Azliza in Luv

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Sunday, 16-Nov-2008 08:42 Email | Share | | Bookmark
Cuti2 Langkawi (Day - 2)

 


Halluuuuu....

Moh kite tgk sambungan entry Langkawi ni.
Entry ni.. adlh gambar2 ms hr ke-2 kat sana.
X de la pegi byk tmpt sbb hr tu ujan la plak..
So, byk masa abis lepak dlm soping mall aje..

Jom tgk..




DAY 2.. Ni ms pagi2 lg.. Nak turun g sarapan.. sempat dl posing kat luar bilik, dpn lift tu...




BREAKFAST. Ni ms sarapan... leh tahan la menu dia.. byk gak pilihan




MENU SARAPAN. Ni antara menu2 yg kami mkn..




KERETA SEWA. Haaaaa.. ni la dia kete sewa kami.. hehehe.. Tanye punye tanye.. org sewa tu cadang yg 'ERV' kata nye.. sbb mintak yg tinggi, ala2 MPV la konon. Nak merasa. Tp x de.. yg ada Suzuki ERV katanye.. Aku igt.. ala2 Honda CRV ke.. pacuan 4 roda gitu.. kui3x.. Skali smpi, nak tergelak pun ada.. Tp van ni BEST jgk.. selesa, tinggi lg. LUAS kat blkg.. suka bdk2 tu.. sorang duk 1 seat, dpn blkg.. heheh.. Rege kete ni.. kalo rate biasa $100++ kalo x silap. Tp ms tu kami dpt $80/-. Berbaloi la.. sbb selesa! Leh bukak bumbung lg..




BERAS TERBAKAR. Ni tmpt pertama kami pegi hr tu. Beras terbakar... biasa je erk tmpt dia.. uhuhu..
beras pun dah ciput je tinggal..




SOPING MALL. Kmdn kami ke soping mol. Nak g Dataran Lang.. ujan lak time tu.. So, lepak dl la kat sini.. X tau apa ke nama bgnn ni.. hahha.. redah aje le..




DATARAN LANG. Kuor dr soping mol, ujan dah reda.. elok lak cuaca cerah.. kami g Dataran Lang plak..













COKLAT. Lps abis ronda kat Dataran Lang.. kami singgah kat jeti. Sj masuk dlm tu jln2..
Jumpa la kedai coklat nih.. memborong le sket.. Yg x best nye.. lps borong kat sini,
jumpa kedai lg murah.. uuhuhuh.. hampeh tul. Yg lg murah tu, dlm The ZON, berhampiran
Water World tu.. cet!!




MAKAN2. Kuor dr Jeti, sblm balik hotel.. sempat jamu selera kat Kenny Rogers.. heheh..




YIE MANDI ! Hheheh... Sampi hotel.. bebudak ni x sabor mandi.. lg2 c Yiyie ni..
Nak mandi "titam" (kolam) katanye... hah, tu dia.......




YIYIE. Sj tempek muka dia nih.. suka sgt wat muka2 mcm ni kalo nak amik gambo.
Susah tul nak suh posing.. kenyit mata la.. tu blm lg kalo dia wat mata juling ke atas.. hahahaa...


*************************************************************************************************************************

Ok tu je tuk kali ni.. jumpa lg d entry akan dtg.. (Day - 3)

Thanks !



Quote:
Sbb hr tu ramai yg tanye psl harga PAKEJ ni. Ni aku nak bgtau. Pakej kami amik ni.. ialah utk tiket flight Air Asia & hotel bg 4 hr, 3 mlm. Rege dlm $800++. Mcm kami 4 org, sorang dlm $200. la..Murah sgt la tuh.. mana nak dpt tiket kpl tbg & hotel $200 tuk sorang wei? 4 hr lg lak tuh.. Mmg berbaloi sgt lah. Hotel pun cantik.Mcm kami ni, hotel sblh airport aje. Cume time kami pegi ni, BUKAN lah time cuti sek.. may be murah la. Dan kami book SEBULAN sblm pegi. Tu pun bergantung pd promosi Air Asia jgk. Korang yg berminat, rajin2 lah surf web dia.. lg plak ni dah x de tax tuk minyak. May be lg murah. Cume kene book AWAL la yea..!!


Sunday, 9-Nov-2008 15:29 Email | Share | | Bookmark
Cuti2 @ Langkawi (Day 1)

Kembali lg tuk entry Cuti2 Mesia.. Kali ni ke Langkawi plak..
Sbnr nye gi ke sini ms minggu ke 2 raya hr tu... tp br skang nak hapdet.. ngeh3x..
kes malas... Update pun ala kadar je.. x larat nak godeh & buh gambo bagai..
mana larat nak pilih dkt 1000 kpg gambo weh..

Kami g selama 4 hari 3 mlm. Bertolak hr Sabtu lewat ptg & blk KL hr Selasa tgh hr.
Stay kat Hotel Helang. Ni kami amik PAKEJ.. (tiket flight & hotel termasuk b/first utk 4 hr 3 mlm tu)
so, murah le kirenye..

X yah ckp byk.. jom tgk pe jd ms 1st day bertolak ke sana..




Dr KL Central, kami naik bas ke LCCT, KLIA. Lbh krg dlm 40-45 mnt dah smpi. Selesa & murah jgk naik bas ni.. Yg plg suka semestinye la Yiyie.. Maklumlah.. 1st time naik bas.. hahah.. X senang duduk d buatnye.. bas lak byk kosong.. asik la x duduk diam.. usik sana sini..




Ni ms kat airport.. tgh tunggu utk berlepas..




Ms ni dah nak naik flight.. sambil2 jln.. sempat lg benti posing.. kah3x..
Pastu yg lebih tu.. gambo ms kat dlm flight. Yg c Yiyie.. mcm biasa x duduk diam..
org nak berlepas.. asik la bgn duduk.. dah d marah dek abahnye.. trus diam & banjir meleleh air mata.
Sudahnye.. org sedap2 dlm kpl terbang.. dia tertido.. heheh.. Penat tu.. seharian x tido..




Sbb kami bertolak lewat ptg, lbh kurang pkl 7 mlm.. dpt la tgk sunset dr dlm flight.. heheh..
Selalu sunset tepi pantai aje.. ni cuncet dr atas udara...




Ni ms br turun dr kpl terbang.. tiba lbh kurang 7.50 mlm.. Awal 10 mnt dr jadual. bagus la Air Asia !! Sempat posing gak nih..




Ni ms kat airport Langkawi.. Yg Yiyie.. biasa la.. br bgn tido... bad mood... Asik menjauhkan diri je.. Bkn dia kisah takut ke apa.. nasib x ramai org..




Pastu dr airport, kami jln kaki je kat Hotel Helang tu.. sbb bersebelahan aje.. Jln kaki dlm 10 mnt, sampai dah.. (jln dlm gelap weh..) mencungap gak wei.. jln ngan beg besau2.. berat lak tuh.. cet!!
Nasib ada short cut kat tepi hotel tu.. mcm tau2 je..

Pastu kami cek in le.. penat gak weh...




Ni le rupa bilik kami.. selesa la jgk.. ada double bed yg bsr lg.. Pakej ni dah skali dgn hotel.. yuhuhuhh...




Ni plak bhgn bilik air..




Ni plak.. ns goreng beli kat dlm flight.. hahah.. Konon nak mkn kat bilik aje..
Tp turun gak kat Cafe lobby.. igt nak mkn2 ringan... tup2 dah tutup.. cet, minum aje la..
blk bilik.. mkn la ns goreng ni.. syer2... hehehe... Nak kuor, kete sewa lum ada lg.. esok la br leh merayau...

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Ok, itu aje tuk kali ni.. SAMBUNG lg d entry akan dtg yea...



Wednesday, 5-Nov-2008 23:35 Email | Share | | Bookmark
1st Gathering Forum HA & Timang.com

Salam..

Just nak tempek gambar2 ms gathering bg komuniti forum Hamid Arshat & team dr Timang.com (dua2 kepunyaan Prof Hamid Arshat).

Majlis berlangsung d Titi Wangsa pd Sabtu (1hb Nov 2008) sekitar jam 3.00 - 6.00 ptg.

Gath ni mmg meriah giler babun. Best sesangat. x dpt lupe weh...

Saksikan gambar2 nye yea..

Gambar beramai2...







Ni lah Kak Nini.. org paling kuat bg pihak komuniti HA..




Ni plak.. antara2 Global Moderator (MOD) yg dpt hadir.
Lg 2 org.. masing2 ada hal..




Sesi acara berjalan...







Sesi tukar2 hadiah..







Antara anak2 forumers.. comel2 belaka nih.. hehhe..







Sesi bergambar berdua2an.. ekekkeeeee....
Seronok giler dpt jumpa geng cyber nih..
Sll merempit kat forum je wat lawak.. kali ni.. ketemu jua..
Best sgt tu.. sume dpt dtg.. tu yg LUPA DUNIA kjp.. kah3x..
















Ni plak.. pemberian dr NOY !!
Baik hati sungguh dia ni.. Belikan anak2 kami2 sumer ni mainan..
Anak aku ada 2 org, dpt la 2.. heheh..
Pastu dia bg lg kat aku beg baby ni.. siap ngan barang2 lak kat dlm dia..
Sume brg2 dr Mead Johnson.. BEST le Noy.. (x yah beli beg lg dah.. hehe.. )
THANK YOU NOY !! Moga hang di murahkan rezeki & mendapat zuriat cpt !!




Pd semua yg menjayakan gath ni.. jutaan TERIMA KASIH d ucapkan..
Korang mmg BEST GILER weh !!
Ada kesempatan, lenkali wat lg erk..

Hmm.. itu sj la utk kali ni..

Thanks !!




Sunday, 2-Nov-2008 07:59 Email | Share | | Bookmark
Majlis Makan2 Raya (27/10/08)

Ehem... jgn mara yea... entry raya lum abis lg..
Ni le yg last nye gambo raya tuk thn ni.. heheh..

Bkn gambo raya apa pun.. sj wat mkn2 Isnin lps..
tu pun buat mengejut je.. kecik2.. ajak mana yg sempat aje..

Tp kebanyakan gambo dlm ni.. member2 porum je yg sempat aku nak snap.
yg lain2 dtg tu.. x sempat derr.. penat giler.. dr mlm smpi tgh hr ke ptg..
aku asik 'berjoget' sorang2 kat dapur.. tu yg x larat dah nak snap gambo..
ni pun sbb member porum, jrg2 jumpa.. gagah2kan jgk le snap gambo wlpn penat gilerss..

Jom tgk..




kek kukus coklat aku wat... yg kecik tu.. sbb x ckp bekas.. aku buh la dlm bekas lain.. heheh..




Ni lak antara menu2 yg ada.. sume aku wat sendiri ni.. heheh.. 1st time gatal wat laksa.. harap2 x de la yg sakit perut erk..




Gambo depa ni yg sibuk aje.. tp x lupa gak tu.. nganyam 'ketupat' kah3x..







Baby2 yg lbh krg sebaya.. kui3x...




Model2 terlampau... heheh.. Aqil..Ahnaf & Humaira.. nasib ko le kene tayang... Mak ko mesti suka ni..


Sekian.....!!


Wednesday, 29-Oct-2008 14:03 Email | Share | | Bookmark
Hari Raya Aidil-Fitri (Part 2)

Ni sambungan gambo2 raya hr tu..
(sorry.. basi dah ni.. sbb dah edit lama.. tp x masuk2.. kali ni, masukkan aje lah..)

Koleksi raya kat Muar, KL & Jeram..

Jom lyn....


RAYA KAT MUAR, JOHOR







Akak aku & anak branak dia..




Atas : Mak & abah..
Bawah : Mak & akak nye yg no 3




Ni ms beraya umah makcik2..




Mengutip duku d pagi hari...


RAYA KAT KL




Ni lak ms braya d KL.. x byk gambo snap la.. sogan den..

RAYA KAT JERAM, SELANGOR




Yiyie...










Ms ni singgah kat pantai... amik angin...



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net